DNA: DARIUS VÂLCOV a gândit o întreagă STRATEGIE să îşi ţină averea la adăpost

| 31 mar, 08:15

Potrivit referatului întocmit de DNA, Darius Vâlcov a gândit o întreagă strategie pentru a-şi ţine la adăpost seiful în care îşi ascundea tablourile şi banii.

Fostul ministru al Finanţelor i-a cerut în anul 2011 deputatului PSD Daniel Bărbulescu să păstreze în locuinţa sa un seif cu tablouri şi bani, întrucât casa deputatului nu putea fi percheziţionată fără un aviz prealabil al Camerei Deputaţilor, potrivit romaniatv.net.

„Bărbulescu Daniel Ionuț a denunțat faptul că în cursul anului 2011 Darius Vâlcov i-a cerut să păstreze în locuința sa un seif. Motivul pentru care i s-a cerut să-l păstreze a fost acela că având calitatea de deputat a denunțătorului domiciliul acestuia nu putea fi percheziționat fără un aviz prealabil din partea Camerei Deputaților”, se arată în referatul DNA.

În 2012, Vâlcov a vrut să mute seiful la un primar din Olt, însă acesta a refuzat, iar banii şi tablourile au ajuns în casa socrului lui Bărbulescu.

Daniel Bărbulescu a declarat procurorilor că fostul ministru al Finanţelor venea adesea la locuinţa sa pentru a verifica seiful şi pentru a depozita mai multe tablouri.

Tot din referatul întocmit de procurori aflăm că Vâlcov deţinea şi un SPA în Slatina: „Vâlcov Darius a cerut denunțătoarei Bărbulescu Andra Loredana să se ocupe de un centru spa situat în Slatina, deținut în fapt de acesta.Bărbulescu: în 2009 am fost contactată de Vâlcov, într-o seară, telefonic, pentru a merge să efectuez un inventar la televiziunea locală Olt Tv. Am acceptat să mă ocup și de această televiziune locală pe care o conduc și în prezent”.

Potrivit procurorilor, Vâlcov ar fi deţinut şi administrat, prin interpuşi, o firmă de cadastru, una de contabilitate şi un birou de avocatură, iar beneficiile materiale astfel obţinute ar fi fost ţinute într-un seif, încredinţat unei persoane apropiate. Anchetatorii au găsit în seif 90.000 dolari, 1.323.850 lei, 3 lingouri de aur, în total 3 kilograme, un tablou cu ramă aurie, inscripţionat RENOIR, un tablou inscripţionat JEAN COCTEAU şi o pictură pe lemn, inscripţionat AUREL ACASANDREI.

Ulterior, la percheziţiile efectuate în şase locaţii, procurorii au mai descoperit 101 tablouri. Fostul ministru al Finanţelor ar fi intenţionat să-şi deschisă o galerie de artă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 mar, 08:34
gina
oferta de lucru
Dacă vă concentraţi asupra lucrurilor dorite şi ţineţi gândurile departe de ceea ce vă provoacă teamă, scopurile voastre, oricare ar fi ele, se vor materializa în cele din urmă şi vor deveni realitate. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email:[email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ