DNA deschide al TREILEA dosar penal pe numele lui DARIUS VÂLCOV. Mită de peste 2 milioane de lei

| 23 iun, 13:06

Fostul ministru al Finanţelor Publice Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina, primeşte încă o lovitură de la DNA. El a fost adus marţi din arest la sediul DNA, pentru a i se aduce la cunoştinţă faptul că se extinde urmărirea penală pe numele său.

Procurorii au descoperit o nouă faptă de trafic de influenţă, acuzându-l pe Darius Vâlcov că a cerut unui afacerist 2,5 milioane de lei pentru a-i acorda un contract cu Primăria Slatina.

Iată comunicatul oficial al DNA:

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de:

VÂLCOV DARIUS-BOGDAN, la data faptei primar al municipiului Slatina, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În ordonanța de efectuare a urmăririi penale se arată că, în cauză, există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada noiembrie-decembrie 2012, suspectul VÂLCOV DARIUS-BOGDAN i-a pretins unui denunțător, administratorul unei societăți comerciale, suma de 2.500.000 lei, reprezentând un procentaj de aproximativ 10-15% din sumele încasate de societatea denunțătorului de la Primăria Slatina, în baza unui contract semnat anterior, iar în perioada 21 ianuarie 2013-13 iunie 2013 a primit, în mai multe tranșe, de la respectiva societate, printr-o firmă intermediară, suma de 2.146.270 lei, în schimbul intervenției pe lângă factori de decizie din cadrul Primăriei Slatina, astfel încât denunțătorul să nu întâmpine probleme în derularea contractului și să primească banii la timp pentru lucrările efectuate.

Contractul avea ca obiect elaborarea studiilor de fezabilitate, proiectelor tehnice și execuția lucrărilor pentru izolarea termică a fațadelor a 131 de blocuri din municipiul Slatina, fiind în valoare de 24.833.258 lei fără TVA.

Suspectului Vâlcov Darius-Bogdan i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În dosar se efectuează acte de urmărire penale și față de alte persoane."

Citeşte şi: Lavinia Şandru a ajuns ÎN PRAGUL DISPERĂRII! Ce se întâmplă cu fosta soţie a ministrului "tablou" Darius Vâlcov

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ