UPDATE. Șeful Antifraudei Fiscale, inculpat oficial de DNA: mită de 5.000 de euro

| 09 sep, 15:04

Vicepreşedintele ANAF Romeo Florin Nicolae, şef al Direcţiei Generale Antifraudă, este urmărit penal pentru trafic de influenţă după ce, în 2010, ar fi pretins şi primit 5.000 de euro de la reprezentantul unei firme penru soluţionarea favorabilă a unei contestaţii împotriva unei decizii de impunere.

UPDATE 17:13 Potrivit celei mai recente declaraţii de avere a lui Nicolae, din iunie 2015, acesta deţine în Ploieşti un apartament de 115,9 metri pătraţi, din anul 2004, împreună cu soţia, o casă de 142 metri pătraţi primită ca donaţie de la părinţi în 2012, iar pe numele soţiei mai figurează un apartament de 50,36 metri pătraţi, tot din 2012, dobândit în urma unei succesiuni.

Tot ca donaţie de la părinţi, Nicolae mai deţine în judeţul Prahova, din 2012, un teren intravilan de 899 de metri pătraţi şi jumătate din altul de 537 metri pătraţi. Soţia lui, Adriana Nicolae, are în urma unei succesiuni din 2012 un teren intravilan de 1.260 metri pătraţi şi un teren extravilan de 5.933 metri pătraţi, ambele în Prahova.

Vicepreşedintele ANAF are două autoturisme - un Peugeot cumpărat în 2007 şi un BMW achiziţionat în leasing în 2011. Totodată, are un contract de leasing de circa 20.500 euro la Porsche Leasing, pentru perioada 2013-2017.

Nicolae figurează cu depozite bancare de aproape 25.000 de euro şi aproximativ 29.500 de lei, în posesia cărora a intrat prin succesiune, dar şi cu un depozit bancar de 1.000 lei deschis în acest an.

La capitolul venituri, şeful Direcţiei Antifraudă a declarat 47.580 de lei din salariul obţinut la ANAF sector 5 Bucureşti, iar soţia a încasat 76.612 lei ca salariu de actualizat, de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Prahova.

Totodată, Nicolae a obţinut 13.069 lei din indemnizaţia de membru al AGA la Compania Naţională "Loteria Română" şi 41.516 lei din indemnizaţia la Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

 

UPDATE 17:03 În ordonanța de efectuare a urmăririi penale se arată că, în cauză, există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt, se arată într-un document al DNA. "În calitate de consilier superior în cadrul A.N.A.F.- Direcția Generală de Coordonare Inspecție Fiscală, în vara anului 2010, suspectul Nicolae Romeo-Florin a pretins și primit echivalentul în lei al sumei de 5.000 euro de la un denunțător, reprezentant al unei societăți comerciale, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra factorilor de decizie din cadrul A.N.A.F. pentru soluționarea favorabilă a unei contestații formulate societatea respectivă împotriva unei decizii de impunere. Decizia de impunere privind obligații fiscale suplimentare de plată la bugetul statului în valoare totală de 13.034.043 lei fusese emisă ca urmare a unei inspecții fiscale, de către reprezentanții Direcției Generale a Finanțelor Publice Prahova", se spune în document. 

Ulterior decizia de impunere a fost desființată parțial de A.N.A.F.- Direcția Generală de Soluționare a Contestațiilor, în sensul diminuării obligaților de plată de la bugetul statului, de la suma de 13.034.043 lei la suma de 1.097.923 lei.

Romeo-Florin Nicolae, fost şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor, a fost numit, în 2013, de premierul Victor Ponta la conducerea nou-înfiinţatei Direcţii Generale de Antifraudă Fiscală, la propunerea ministrului Finanţelor.

El are statutul de vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), care coordonează Direcţia Generală de Antifraudă Fiscală.

La intrarea in sediul DNA, Nicolae Romeo Florin a spus, raspunzand unor intrebari, ca nu a facut 'niciodata' ceva ce sa i se poata reprosa, potrivit corespondentului Agerpres.

Conform declaratiei sale de avere, Nicolae Romeo Florin detine trei terenuri pe raza judetului Prahova, doua apartamente in municipiul Ploiesti si o casa intr-o localitate din Prahova. 

Potrivit declaratiei de avere, sotia lui Romeo Florin Nicolae lucreaza la Directia Finantelor Publice din judetul Prahova. Tot potrivit declaratiei de avere, Romeo Florin Nicolae a fost in 2014 membru in conducerea Companiei Nationale Loteria Romana.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 sep, 15:26
Palada Pufosul
inca unul numit de Ponta,la fel de cinstit ca Ponta,la fel de cinstit ca si Oprescu,amicul lui Ponta
este din republica Prahova,de la cumnatel....
vai Coana Mita...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ