Ponta despre SECHESTRU: Am pus la dispoziție apartamentul pe care îl dețin. E o procedură normală

| 13 iul, 22:25

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seară, că măsura sechestrului asigurător dispusă de procurorii DNA în cazul său este 'o procedură normală', acesta arătând că a pus la dispoziţia anchetatorilor apartamentul pe care îl deţine.

 

'Procurorul apreciază că toţi cei din dosar, nu doar eu, au produs un prejudiciu de 180.000 de lei. Eu evident că am pus la dispoziţie apartamentul pe care îl deţin. (...) Îl aveam (contractul apartamentului- n.r.) şi l-am dat avocatei, l-a depus imediat. Soţia mea e europarlamentar, nu voiam să îi sechestreze contul sau altceva. Şi asta, până la urmă, e o procedură normală', a declarat Ponta, la Antena 3.

Prim-ministrul a arătat că a aflat din presă, cu o oră înainte de a se prezenta la DNA, faptul că procurorul va dispune măsura sechestrului în cazul său, Ponta comentând că 'presa e foarte bine informată'.

De asemenea, el a punctat că expertiza financiar-contabilă dispusă la solicitarea sa şi a avocatei sale va dovedi că nu a produs niciun prejudiciu.

'A fost o discuţie extrem de scurtă. Procurorul a dispus, aşa cum era normal, o expertiză financiar-contabilă, eu sunt convins că în urma acestei expertize care se finalizează în luna august va rezulta ceea ce ANAF-ul deja a spus şi celelalte instituţii ale statului, şi anume că în urmă cu 8 ani nu am eludat nici măcar un leu, vreo taxă şi nu am produs niciun prejudiciu', a mai spus Ponta.

Citeste si: VICTOR PONTA: Demisia mea ar însemna să cedez ţara celor care au distrus-o înainte

Premierul a afirmat că nu va da declaraţii la DNA până nu se va finaliza expertiza, arătând totodată că procurorii sunt cei care trebuie să îi dovedească vinovăţia şi nu invers.

'Eu cred că toţi oamenii din această ţară, poate cu excepţia mea, că la mine nu se aplică, procurorul trebuie să dovedească că e vinovat, nu eu că sunt nevinovat, că eu pot să vă spun acum că sunt nevinovat', a mai afirmat Victor Ponta.

Victor Ponta s-a prezentat, luni, la sediul DNA, procurorii anticorupţie anunţând că au pus în mişcare acţiunea penală faţă de premier şi că i-au schimbat calitatea din suspect în inculpat în dosarul "Turceni-Rovinari".

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Victor Ponta, la data faptelor avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat 'Ponta Victor-Viorel', în prezent prim-ministru, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, spălarea banilor.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 iul, 12:47
Palada Pufosul
acum esti inculpat dle Monta....nu mai esti suspect
nu pui la dispozitie,se pune sechestru de catre procuror,felcere in drept
garantie pentru recuperarea eventualului prejudiciu
moasa in drept
14 iul, 00:39
Aurel
Oferta part-time
Acum! Venituri imediate, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie urgent de oameni seriosi si interesati de o colaborare in timpul liber sau full-time, la alegere, pentru castiguri rapide, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), chiar din prima luna! Cerem si oferim seriozitate totala! Pentru mai multe detalii, contactati imediat unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ