DOSAR ANRP: Fost membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, reţinut de DNA

| 13 iul, 19:48

Constantin Lefter Zaharia, fost membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, a fost reţinut luni de procurorii DNA, în dosarul în care este inculpat şi omul de afaceri Horia Simu, potrivit Agerpres.

 

Potrivit unui comunicat al DNA, Constantin Lefter Zaharia a fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi prezentat marţi la Curtea de Apel Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, el fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.

''La data de 28 februarie 2008, Constantin Lefter Zaharia, în calitate de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, prin exercitarea abuzivă a atribuţiunilor de serviciu, cu încălcarea dispoziţiilor Legii nr. 247/ 2005 privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei, precum şi unele măsuri adiacente, a Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a Deciziei nr. 2 din 28.02.2006 a Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor privind ordinea de soluţionare a dosarelor înregistrate la Secretariatul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor şi, implicit, a Standardelor Internaţionale de Evaluare, a aprobat un raport de evaluare, întocmit de expertul evaluator Hanu Florin Alexandru, corespunzător dosarului de despăgubire nr. 38386/CC/2007'', precizează DNA.

În cuprinsul raportului, valoarea totală la care a fost evaluat imobilul supus despăgubirii (teren în suprafaţă de 97.509 metri pătraţi situat în Bucureşti, în zona cartierului Militari) s-a ridicat, conform expertului evaluator, la suma de 128.276.015 euro (1.315,53 euro/mp) echivalentul a 466.770.763 lei, prin supraevaluarea acestuia cu 55.144.265 euro, echivalentul a 200.658.951 lei, prejudiciind bugetul de stat cu această sumă şi facilitând obţinerea unor foloase patrimoniale necuvenite de către Horia Simu, în acelaşi cuantum.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ