Cererea Elenei Udrea de trimitere la DNA a rechizitoriului în dosarul "Gala Bute", respinsă de instanță

| 23 iun, 14:46

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins marți cererea fostului ministru Elena Udrea de retrimitere la Direcția Națională Anticorupție a rechizitoriul în dosarul "Gala Bute".

ÎCCJ a constatat legalitatea sesizării instanței, precum și legalitatea administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală în acest dosar.

În consecință, magistrații au dispus începerea judecării pe fond a dosarului.

La termenul din 15 iunie al procesului, Elena Udrea a contestat rechizitoriul întocmit de DNA în acest dosar.

"Este evident că a fost un rechizitoriu făcut pe repede-înainte, așa cum a fost toată urmărirea penală în ceea ce mă privește. Reamintesc că am stat 72 de zile în pușcărie arestată, pe baza a două declarații care sunt foarte diferite, care nu se susțin una pe cealaltă. Doar declarațiile unor persoane, Nastasia și Ana Maria Topoliceanu, necoroborate cu altceva, iar rechizitoriul arată exact lucrul acesta, graba cu care s-a făcut tot acest dosar împotriva mea", declara la acea dată Elena Udrea.

Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie în dosarul "Gala Bute", fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În dosar au mai fost deferiți justiției și fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu — administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, Ștefan Lungu — fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia — fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ana Maria Topoliceanu — fost director al Companiei Naționale de Investiții, Dragoș Marius Botoroagă — administratorul unei firme.

Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, și anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia și Breazu, au primit, cu știința sa, sume de bani de la reprezentanții unor societăți comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanțate de ministerul pe care inculpata îl conducea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ