Cătălin Tolontan a pierdut un proces: ce va păți JURNALISTUL

| 25 iun, 11:52

Jurnalistul Cătălin Tolontan, redactor-șef la Gazeta Sporturilor, a pierdut un proces cu un procuror DIICOT care a instrumentat Dosarul Gala Bute în care e implicată și Elena Udrea.

Ieri, 24 iunie 2015, judecătoarea Ștefan Claudia Constantin, de la Judecătoria Sectorului 6, București, a pronunțat sentința în procesul pe care procurorul DIICOT Alina Stoica l-a intentat celor doi jurnaliști semnatari ai investigației ”Gala Bute”, Cătălin Tolontan și Mirela Neag.

Alina Stoica a apelat la tribunal, scriind în cererea de chemare în judecată că, din cauza articolelor din Gazeta Sporturilor ”mi s-a îngreunat activitatea profesională” de procuror care are ca sarcină combaterea traficului transfrontalier de droguri.

Mai exact, unii dintre cei anchetați, dar și martori, susține Alina Stoica, ”mi-au pus la îndoială buna-credinţă și profesionalismul”, invocînd textele din gsp.

Articolele se refereau la modul în care, pe cînd era la DNA, Alina Stoica a încheiat în noiembrie 2013 rechizitoriul ”Galei Bute”, trimițîndu-l în instanță doar pe Rudel Obreja.

Procurorul a solicitat de la ziariști despăgubiri în valoare de 400.000 de lei.

Procesul, la care jurnaliștii au fost prezenți la toate termenele procesului, iar procurorul DIICOT, la nici unul, s-a încheiat, judecătoarea Ștefan Claudia Constantin decizînd că ”prin articolele publicate de pârâţi a fost încălcat dreptul la reputaţie şi demnitate” al procurorului, dar respinge „cererea de chemare în judecată, principală şi conexă, ca neîntemeiate”.

Instanța a respins cererea procurorului ca pasajele din articolele reclamate să fie șterse și ca jurnaliștii să nu mai scrie despre ea „denigrator” in viitor, dar și aceea de a-i plăti daune în valoare totală de 400.000 de lei.

Sentință nu e definitivă.

”Vom face apel, dar nu vom comenta nici acest verdict și nici cel de la Apel. Doar le vom relata.

Ca în toate cazurile despre care am scris, considerăm că justiția e suverană, indiferent dacă verdictele ei ne sînt defavorabile sau favorabile.” scriu cei doi ziariști valoroși pe tolo.ro

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ