MONICA MACOVEI, un nou proces CÂŞTIGAT

| 30 iun, 12:24

Monica Macovei a câștigat încă un proces cu un lider din PSD de la care are de luat și o sumă impresionantă. Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a fost obligat de magistraţi la plata unor daune morale către Monica Macovei pentru că ar fi jignit-o.

Politicianul ieşean poate contesta cu recurs decizia instanţei, în termen de 15 zile de la pronunţare. Totul a plecat de la nişte emisiuni televizate.

Reprezentanţii Judecătoriei Sectorului 1, din Bucureşti, au precizat că reclamanta din acest dosar, Monica Macovei, a avut câştig de cauză.

„Instanţa admite în parte acţiunea depusă de reclamantă. De asemenea, instanţa obligă pârâtul (Cătălin Ivan – n.r.) la plata unor daune în cuantum de 25.000 de euro. Mai mult, pârâtul este obligat la publicarea acestei sentinţe în trei ziare de circulaţie naţională, pe cheltuiala proprie. Instanţa mai obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 8 lei, reprezentând taxă judiciară de timbru. Cu recurs în 15 zile de la comunicare“, au spus reprezentanţii Biroului de Relaţii cu Publicul, din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti.De unde a pornit scandalul.

Iniţial, dosarul dintre cei doi politicieni s-a aflat pe mesele magistraţilor de la Judecătoria Iași, dar această instanţă a dispus întoarcerea cauzei dintre Monica Macovei și Cătălin Ivan la instanța similară din Sectorul 1 al Capitalei.

Citeste si: Cătălin Tolontan a pierdut un proces: ce va păți JURNALISTUL

În cadrul acestui proces, scrie presa locală, Macovei le-a solicitat magistraților să-l oblige pe colegul europarlamentar Ivan la plata unor daune morale în valoare totală de 50.000 de euro.

Fostul ministru al Justiţiei a precizat în cererea adresată instanței că, în urmă cu mai bine de trei ani, Ivan i-ar fi pătat imaginea în câteva emisiuni televizate și interviuri pe care le-a acordat. Macovei a adăugat că Ivan ar fi făcut-o „mincinoasă“ în câteva emisiuni și ar fi precizat că aceasta ar avea „un interes personal“, precum și că ar fi fost anchetată de Comisia de Etică din Parlamentul European (PE).

„Monica Macovei minte cu dezinvoltură și nerușinare când interesul îi dictează acest lucru… Doamna Macovei minte cu nerușinare și trimite scrisori mincinoase colegilor din Parlamentul European“, ar fi spus Ivan la o emisiune televizată.

„Mi-a fost pătată onoarea și demnitatea și am fost denigrată în mod public, iar, pe lângă despăgubiri, solicit instanței să-l oblige pe pârât la publicarea sentinței în trei ziare naționale“, a menţionat Macovei în faţa judecătorilor.

În schimb, Cătălin Ivan a cerut respingerea acțiunii, pe motiv că, în regulamentele interioare ale PE, se menționează că parlamentarii europeni sunt imuni față de propriii colegi în ce privește libertatea de exprimare

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ