Propagandiștii lui Băsescu de ieri, propagandiștii PNL de astăzi. Cum au devenit "Bloomberg" două jurnaliste românce

| 08 iun, 16:38

Mecanismul prin care articole scrise de jurnaliști români sunt trimise spre publicare unor surse externe, pentru a li se da credibilitate, nu este nou.

Portalurile de știri din România au început să preia, citând ca sursă Bloomberg, un articol în care în mod fals se acreditează ideea că procurorii au cerut ridicarea imunității lui Victor Ponta, pentru fapte de corupție. În realitate, materialul respectiv este semnat de jurnalistele românce Andra Timu și Irina Vîlcu.

Mecanismul prin care articole scrise de jurnaliști români sunt trimise spre publicare unor surse externe, pentru a li se da credibilitate, nu este nou. El a fost folosit ani de zile cu succes de către Traian Băsescu, mai ales în momente dificile pentru acesta, cum a fost suspendarea din 2012.

Și atunci, sursele externe erau alimentate cu articole ale unor jurnaliști români sau jurnaliști străini prieteni apropiați ai unor politicieni români își asumau în publicații străine, în nume personal, atacurile politice ale acestora. Cazul jurnalistului german Schwarz, un prieten apropiat al Monicăi Macovei, fiind cel mai de notorietate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ