Victor Ponta: Ne vom adresa procurorului general al României cu sesizare penală

| 08 iun, 16:19

Victor Ponta îi ameninţă pe liderii liberali că, în cazul în care vor apela la mișcări de stradă, social-democrații își rezervă dreptul de a face o sesizare penală împotriva liberalilor.

Victor Ponta le-a cerut liderilor PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga să dea dovadă de responsabilitate și să înțeleagă că într-o democrație lucrurile "nu se tranșează în stradă prin forță".

"Vreau să vă rog să facem un apel foarte hotărât la responsabilitate către cei de la PDL-PNL. Eu cred că într-o democrație lucrurile nu se tranșează în stradă prin forță. Și nu vreau să fim puși în această situație. Am înțeles că ei aduc 1.000 de oameni, noi putem să aducem 10.000. Dacă ei pot să aducă 10.000, noi putem să aducem 100.000, dar cred că este cea mai mare greșeală pe care poate să facă România în acest moment. Și fac un apel la ultimul dram de minte pe care sper că-l mai au domnul Blaga și doamna Gorghiu să înțeleagă că nu poți să dai foc unei țări și că ne vom adresa procurorului general al României cu sesizare penală pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 397, alineat 2 din Codul penal. Și procurorul general, conform procedurii, ca și la mine, îi declară suspecți și îi cercetează. Și vedem atunci dacă le mai place să facă politică din Justiție. Putem să facem acest lucru, sper să nu fie cazul", a declarat președintele PSD, în cadrul ședinței Comitetului Executiv Național al social-democraților.

Articolul invocat de Ponta se referă la acţiuni împotriva ordinii constituţionale.

Art. 397 Cod Penal

(2) Întreprinderea de acţiuni violente împotriva persoanelor sau bunurilor săvârşite de mai multe persoane împreună, în scopul schimbării ordinii constituţionale ori al îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat, dacă se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Victor Ponta le-a cerut, totodată, liderilor PSD prezenți la reuniune să sprijine în continuare actuala guvernare. "Vreau să vă cer sprijinul pentru Guvernul pe care dumneavoastră l-ați sprijinit și care a făcut atât de multe lucruri bune, în special în ultima perioadă, încât înțeleg că trebuie neapărat dat jos, că altfel guvernarea merge prea bine și să mergem cu respectarea Constituției și a legilor în continuare", a spus premierul.

Citeşte şi: Zi de foc pentru Victor Ponta. Premierul a fost audiat la Comisia juridică a Camerei Deputaților

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ