Monica Macovei a câștigat definitiv procesul de calomnie intentat lui Dan Șova: "A MINŢIT"

| 11 iun, 13:49

Europarlamentarul Monica Macovei a câștigat definitiv la Înalta Curte de Casație și Justiție procesul de calomnie intentat senatorului PSD Dan Șova, după ce acesta a declarat că tatăl ei, Vasile R. Gherghescu, ar fi fost "general de securitate" și "șeful Securității Giurgiu".

Curtea Supremă a respins miercuri recursul lui Dan Șova și a menținut decizia luată de Curtea de Apel București și Tribunalul București.

Astfel, în octombrie 2013, Tribunalul București a admis în parte acțiunea depusă de europarlamentar și l-a obligat pe Dan Șova să plătească câte 5.000 lei către Monica Macovei și mama acesteia, Silvia Gherghescu, precum și la publicarea pe cheltuiala sa a hotărârii judecătorești în ziarele Jurnalul Național și România Liberă.

Decizia a fost menținută de Curtea de Apel și ÎCCJ iar această din urmă instanță a mai stabilit ca Șova să-i plătească Monicăi Macovei și 4.000 lei reprezentând cheltuieli de judecată.

"Șova a mințit. Am câștigat definitiv procesul cu Șova. Recursul lui a fost respins ca nefondat. Minciunile lui Dan Șova despre tatăl meu au fost sancționate de judecători. Dan Șova a mințit când a spus că tatăl meu ar fi fost 'general de securitate' și 'șeful Securității Giurgiu'. Minciuna lui este cu atât mai gravă pentru că a fost făcută în spațiul public. Dan Șova rămâne astfel un om mincinos, care împroașcă cu noroi fără scrupule și fără rușine", susține Monica Macovei într-o declarație remisă presei joi.

Monica Macovei l-a dat în judecată pe Dan Șova pentru calomnie în septembrie 2012 și le-a cerut judecătorilor să îl oblige pe senator la plata unor daune morale de 700.000 lei.

Ea susținea că senatorul PSD a afirmat în mai multe emisiuni că tatăl ei, Vasile R. Gherghescu, ar fi fost "general de securitate" și "șeful Securității Giurgiu".

"I-am cerut d-lui Dan Șova să prezinte dovezi pentru afirmațiile calomnioase pe care le-a făcut la adresa tatălui meu, dar nu are nicio dovadă. (...) În acțiunea depusă la Tribunalul Municipiului București solicit ca domnul Dan Șova să își ceară public scuze pe aceleași posturi de televiziune unde a făcut acele afirmații, pentru că a mințit populația și m-a calomniat, să publice hotărârea în patru ziare naționale și să plătească daune morale în valoare de 700.000 lei", declara la acea vreme Monica Macovei.

Europarlamentarul arăta că i-a solicitat lui Dan Șova să facă publice dovezile pe care și-a bazat aceste acuzații iar pe 10 septembrie 2012, i-a trimis o scrisoare, înregistrată la Guvern, prin care îi cerea dovezi în scris, însă fostul ministru nu a prezentat nicio probă.

Ea mai susținea că acțiunea în instanță a fost depusă și de mama ei, "deoarece afirmațiile mincinoase ale lui Dan Șova au prejudiciat atât demnitatea și imaginea ei, pe cea a mamei sale, Silvia Gherghescu, cât și memoria tatălui său".

În plângerea depusă la tribunal, Monica Macovei preciza că singura legătură profesională a tatălui ei cu orașul Giurgiu a fost faptul că în perioada 1945-1950 a avut funcția de pedagog în această localitate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ