UPDATE DNA: Directorii RADET Ion Voicu, Dan Mavrodin şi Daniel Gărduş, reţinuţi

| 25 iun, 2013

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală faţă de directorul general al Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti, Ion Voicu, faţă de directorul economic al RADET Bucureşti, Dan Mavrodin, şi în cazul directorului de exploatare şi mentenanţă al RADET Bucureşti, Daniel Gărduş. Aceştia sunt acuzaţi de luare de mită şi complicitate la luare de mită.

UPDATE  Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus reţinerea directorul general al Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti, Ion Voicu, a directorul economic Dan Mavrodin, şi a directorului de exploatare şi mentenanţă, Daniel Gărduş.

Potrivit anchetatorilor, în luna februarie, Ion Voicu şi Dan Mavrodin, în calitate de directori ai RADET Bucureşti, au pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale suma de 600.000 lei (reprezentând 10% din suma pe care RADET Bucureşti o datora societăţii respective în baza unui contract), pentru a începe efectuarea plăţilor aferente materialelor livrate. 

"Ulterior, procentul pretins a fost micşorat la 4%, stabilindu-se ca tranşele de bani să le fie achitate directorilor, de regulă, după efectuarea plăţilor. În baza acestei înţelegeri, în perioada 13 februarie - 21 martie, cei doi directori au primit, în trei tranşe, suma totală de 148.800 lei. Banii i-au fost remişi lui Dan Mavrodin, o parte din aceste sume fiindu-i date apoi lui Ion Voicu", se arată într-un comunicat al DNA.

Potrivit comunicatului DNA, pe data de 25 februarie, învinuitul Daniel Ovidiu Gărduş a primit de la reprezentantul aceleiaşi societăţi comerciale suma de 5.000 lei, ca urmare a unei pretinderi anterioare, în scopul de a nu exercita unele atribuţii de serviciu ce ar fi avut consecinţe negative asupra derulării contractelor încheiate de RADET Bucureşti cu respectiva societate. 

"La data de 22 ianuarie, învinuitul Gărduş Ovidiu Daniel a mai primit o altă sumă, de 50.000 lei, prin intermediul aceleiaşi persoane, de la reprezentantul altei societăţi comerciale care avea contracte cu RADET Bucureşti, după ce anterior condiţionase continuarea implementării contractelor de primirea acelei sume de bani", precizează DNA.

În acelaşi scop - al derulării în bune condiţii a contractului - Ovidiu Gărduş i-a pretins reprezentantului societăţii comerciale să efectueze plata cazării în cuantum de circa 1.000 euro, pentru două camere duble la un hotel din Paris, cu ocazia unei excursii pe care învinuitul împreună cu alte persoane intenţionau să o facă în luna aprilie 2013. Deşi cererea fusese acceptată, excursia nu a mai avut loc din cauza iniţierii prezentei anchete penale, spun procurorii anticorupţie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ