DNA: Primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

| 14 aug, 2014

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată pe Ovidiu Nemeş, primar al municipiului Sighetu Marmaţiei, pentru abuz în serviciu cu obţinerea de foloase necuvenite pentru sine.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj - Biroul teritorial Baia Mare au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților: NEMEȘ OVIDIU – GHEORGHE, primar al municipiului Sighetu Marmației, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu cu obținerea de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul;

De asemenea, alături de primar a mai fost trimis în judecată şi BĂRBUȘ IOAN, director executiv economic al Primăriei municipiului Sighetu Marmației, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu cu obținerea de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

Rechizitoriul DNA


La data de 14 octombrie 2013, inculpatul Nemeș Ovidiu Gheorghe, în calitate de primar al Municipiului Sighetu Marmației, a încheiat, în mod nelegal, un contract de asistență juridică cu un avocat și a dispus în aceeași zi plata sumei de 20.000 lei fără T.V.A. (24.800 lei cu T.V.A. inclus) către avocatul respectiv, reprezentând plata unor servicii juridice acordate de către avocat în favoarea Primăriei municipiului Sighetu Marmației, respectiv redactarea unei plângeri penale împotriva unei societăți comerciale.

În perioada februarie – martie 2014, inculpatul Bărbuș Ioan, în calitate de director economic în cadrul Primăriei municipiului Sighetu Marmației, a contactat un alt avocat , a purtat discuții cu acesta, cu privire la încheierea unui contract de consultanță juridică cu Primăria municipiului Sighetu Marmației, fără a fi împuternicit în acest sens. La data de 4 martie 2014, a semnat, în mod nelegal, un contract de asistență juridică și a efectuat plata sumei de 10.000 lei, reprezentând onorariu, de 10.000 lei, reprezentând servicii juridice acordate de către avocat Primăriei municipiului Sighetu Marmației, respectiv redactarea unei cereri de revizuire.


Ca urmare a acestor fapte, a fost creat un prejudiciu în dauna bugetului local al Primăriei municipiului Sighetu-Marmației, în sumă de 24.800 lei, respectiv de 10.000 lei, întrucât cele două contracte de asistență juridică au fost încheiate cu încălcarea prevederilor legale, în condițiile în care, primăria Sighetu Marmației are compartiment juridic la care sunt angajați consilieri juridici, plătiți pentru prestarea de servicii juridice.

S-a constatat că sumele de bani, reprezentând onorarii, plătite cu încălcarea dispozițiilor legale, au fost restituite primăriei municipiului Sighetu Marmației la finalul anchetei penale desfășurate în prezentul dosar penal.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Maramureș.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ