Documentul care dovedeşte că Ceauşescu primea milioane de dolari de la nemţi

| 09 apr, 2014

Ceauşescu primea scrisori în care autorităţile germane îi reproşau că nu-şi respectă angajamentele. Dar în acelaşi timp, acestea plăteau milioane de dolari în avans ca să lase cetăţenii germani să iasă din ţară, informează RomâniaTv.net.

Afacerile cu vânzări de oameni pe care le făcea Nicolae Ceauşescu ascund detalii uimitoare legate de presiunile făcute de vest asupra dictatorului pentru a lăsa etnicii germani să iasă din ţară.

Nemţii îi reproşau, într-o notă trimisă, că nu au fost aprobate cele peste 10.000 de plecări din ţară convenite, în perioada 1981-1982. În schimb, Ceauşescu a lăsat să plece doar puţin peste 3.000 de oameni.

Documentul a fost primit înainte ca un reprezentant al Germaniei să vină în ţară, în 1982, pentru o întâlnire cu şefii Securităţii.

Consilierul venit din vest avea să aducă o sumă importantă de bani, 22 de milioane de dolari, pe care îi plătea în avans pentru ca Ceauşescu să vândă în jur de 8.500 de etnici germani. Afacerea era una veche deja şi începuse în anii '60, cu evrei vânduţi către familiile lor din străinătate. statul român a obţinut miliarde de dolari de pe urma acestor tranzacţii, făcute prin companiile care se ocupau de comerţul exterior.

Ce s-a întâmplat după revoluţie cu banii din conturile acestor firme rămâne însă un mister. Ceauşescu a susţinut până în ultimul moment că nu el a pus mâna pe bani.

"Contul lui Ceauşescu nu era al lui Ceauşescu, era al întreprinderilor de comerţ exterior. Fiecare grup de mari întreprinderi aveau un cont în străinătate", a declarat Camil Roguski, arhitectul lui Ceauşescu.

"Erau de fapt conturi ale statului român, banii puteau fi utilizaţi numai cu semnătura lui Ceauşesu. În realitate, Ceauşescu nu a avut niciun cont", a precizat Răzvan Temeşan, fostul director Bancorex.

Citeşte continuarea şi vezi documentrul AICI.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ