Doi ROMÂNI, răpiţi, sechestraţi şi eliberaţi în Nigeria. Ce urmăreau RĂPITORII

| 30 ian, 12:28

Doi români au fost răpiţi în Nigeria de o grupare infracţională africană. Aceasta urmărea să obţină în schimbul lor răscumpărări.

Românii, care lucrau la o companie nigeriană, au fost răpiţi pe 20 ianuarie, zi în care a fost alertat şi Ministerul român de Externe.

"După verificarea operativă a informaţiei din mai multe surse şi după confirmarea faptului că e vorba de cetăţeni români. (...) În calitate de ministru al Afacerilor Externe am activat imediat celula de criză a MAE", a declarat Bogdan Aurescu.

"După ce am eliminat suspiciunea iniţială, care a fost cea mai serioasă şi anume că ar fi fost vorba despre gruparea islamist radicală Boko Haram, am eliminat această ipoteză din analiza noastră, fiind vorba de o grupare criminală, care avea ca obiectiv principal obţinerea de răscumpărări pentru eliberare", a declarat ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu.

După lungi negocieri cu gruparea criminală, cei doi români au fost eliberaţi în 28 ianuarie. Amândoi se află în siguranţă şi sunt sănătoşi, a anunţat ministrul de Externe. Şeful diplomaţiei a spus că românii vor fi repatriaţi dacă vor cere acest lucru. În plus, ministrul a menţionat că România nu a plătit nicio răscumpărare pentru ei.

Citeşte şi: Ministrul de Externe trage un semnal de alarmă. Pericolul care pândeşte România

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ