Doina Pană: Vom eradica tăierile ilegale. Un soft va urmări traseul lemnului

| 04 iun, 2014

Ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură Doina Pană a anunţat că aprobarea în Guvern a normelor privind folosirea unui soft care urmăreşte drumul lemnului din momentul tăierii până la prelucrare sau export va eradica tăierile ilegale.

Guvernul discută miercuri un proiect de hotărâre pentru aprobarea Normelor referitoare la provenienţa, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase, la regimul spaţiilor de depozitare a materialelor lemnoase şi al instalaţiilor de prelucrat lemn rotund, precum şi a unor măsuri privind obligaţiile ce revin operatorilor care introduc pe piaţă lemn şi produse din lemn.

"Este o veste foarte bună pentru pădurile româneşti şi o veste foarte proastă pentru cei care se ocupă cu tăierile ilegale, în sensul că un soft existent din 2008 prin Banca Mondială care urmărea trasabilitatea lemnului din pădure până la destinatarul final (...) l-am extins şi permite urmărirea în timp real a drumului lemnului începând din momentul în care pleacă camionul din pădure şi până când iese din ţară sau iese în stadiul de mobilă. Este discutat cu toţi factorii interesaţi şi din punctul meu de vedere va conduce la eradicarea drastică a tăierilor ilegale din pădurile României", a afirmat Doina Pană în debutul şedinţei săptămânale de Guvern.

La rândul său, ministrul Mediului Attila Korodi a apreciat că actul normativ reprezintă un pas extrem de important în vederea scăderii infracţionalităţii în domeniul silvic.

'Pasul făcut azi de Guvernul României (...) va fi un pas, din punctul nostru de vedere, chiar istoric pentru că deja dezbaterile pe Codul Silvic vor fi mult mai relaxate, infracţionalitatea va scădea foarte mult pentru că trasabilitatea on line este veriga care ne ajută', a afirmat Korodi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ