Doliu la Palatul Cotroceni - Tunul dat de Băsescu la Nana poate fi anulat

| 11 apr, 2014

Raportul Comisiei este în acest moment finalizată în proporție de 90% și va fi prezentată în fața plenului Parlamentului după Paști. Neregulile descoperite sunt multiple, iar Guvernul va sesiza Parchetul după ce vor fi prezentate toate documentele necesare de către părțile implicate.

Traian Băsescu ar putea rămâne fără terenul de la Nana. Comisia parlamentară Călărași a descoperit că firma care a vândut pământul era declarată inactivă la momentul realizării tranzacției și a semnării contractului, iar potrivit Legii societăților comerciale, nicio persoană sau instituție nu poate accepta facturi de la societăți inactive.

Raportul Comisiei este în acest moment finalizată în proporție de 90% și va fi prezentată în fața plenului Parlamentului după Paști. Neregulile descoperite sunt multiple, iar Guvernul va sesiza Parchetul după ce vor fi prezentate toate documentele necesare de către părțile implicate.

Pe lângă problemele legate de societatea italiană Berfige, care a intermediat tranzacția din stare de inactivitate, se pare că terenul de 290 de ha a mai fost și supraevaluat de către banca de la care s-a luat împrumutul imobiliar, în condițiile în care, de obicei, băncile  subevaluează garanțiile imobiliare pentru a se acoperi în eventualitatea în care creditul nu mai poate fi achitat.

Este interesant să ținem cont că, potrivit unui material filmat cu camera ascunsă de către jurnaliști relevă că un teren precum cel al Ioanei Băsescu, în aceeași zonă, poate fi obținut la un preț aproape de două ori mai mic. Cei 4.500 euro pentru un hectar, oferit de fiica lui Traian Băsescu, este prea mare în comparație cu prețurile din zonă – de circa 3.000 de euro / ha.

Mai mult, există surse care spun că terenul ar urma să fie lucrat de compania Maria Group Chirnogi, condusă de libanezul El Khalill Jihad. Firma a fost acuzată anul trecut că a prejudiciat statul cu suma de 30 de milioane de euro.

O reacție la raportul Comisiei parlamentare nu a întârziat să apară din partea familiei Băsescu. Ioana, care și-a asumat creditul și a intermediat achiziția, a transmis către presă un comunicat în care se menționează că normele legale privind contribuabilii inactivi "nu sancționează cu nulitatea operațiunile efectuate de aceștia în perioada de inactivitate, ci doar le aplică un regim fiscal special".

Mai mult, potrivit unor informații din presă, Ioana Băsescu i-a și jignit pe membrii comisiei care anchetează cazul, spunând despre aceștia că sunt incompetenţi, că nu cunosc legea şi că acţiunile lor sunt de propagandă.

Premierul Victor Ponta a luat atitudine privind descoperirile și a declarat că inspectorii guvernamentali trimiși la Oficiul de Cadastru Călărași au descoperit ca 80% dintre terenuri sunt returnate ilegal, rezultand un lung șir de infractiuni și retrocedari ilegale, iar beneficiarul final din 2013 este Traian Băsescu.

Ca replică, prezent la bilantul Ministerului de Interne, președintele a transmis un mesaj procurorilor, solicitând să fie anchetat și ținut responsabil și el, în cazul în care legea a fost încălcată. Atitudinea pare a fi una de normalitate, dar în realitate a fost doar una dintre glumele cu care Băsescu ne-a obișnuit, el având certitudini din partea unor elemente din Justiție că nu se va atinge nimeni de el.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

7 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ