Domnilor deontologi, îi cereţi demisia lui Traian Băsescu pentru “lichelele de presă”?

| 21 aug, 2014

Traian Băsescu nu se află la primul atac la adresa presei care nu îi este subordonată. Şeful statului are un întreg istoric în care a jignit ziariştii în repetate ori sau le-a declarat război.

Traian Băsescu s-a prezentat la postul de televiziune B1 TV pentru a-şi declara susţinerea pe care i-o acordă în campania electorală Elenei Udrea. În cadrul aceleiaşi emisiuni, şeful statului şi-a repetat atacul de acum două săptămâni la adresa jurnaliştilor, etichetându-i drept „lichele”.

Mai exact, liderul de la Cotroceni a comentat în propriul stil plimbarea organizată de jurnaliştii de la Antena 3 ca urmare a confiscării sediului în care îşi desfăşoară activitatea. Şeful statului i-a atacat pe jurnalişti afirmând că aceştia sunt „lichele” şi „oameni fără caracter”. „Nu mă pot uita la Antena 3 şi nimeni din familia mea nu se uită. Ar însemna să ne luăm câmpii. Mitingul de la Cotroceni. Am înţeles că a fost o abordare prin care jurnaliştii Antena 3 - nu ştiu dacă se pot numi aşa - vor să se substituie justiţiei. Niciodată nu l-am considerat pe acest turnător un posibil adversar pentru mine. (...) Am văzut foarte multe documente scoase la iveală de jurnalistul Negrea și vă ascund că Președinția României a cerut jurnalistului să pună la dispoziție acele documente (…) Când spun "lichea", spun "om fără caracter”. (...) Mă întreb până unde poate merge lichelismul în acest trust?”, a declarat Traian Băsescu.

Citeşte şi: Dan Voiculescu: Traian Băsescu doreşte să devină dictatorul Europei şi al Rusiei

Traian Băsescu nu se află la primul atac la adresa presei care nu îi este subordonată. Şeful statului are un întreg istoric în care a jignit ziariştii în repetate ori sau le-a declarat război. Ne putem aminti episoadele în care a catalogat o jurnalistă drept „ţigancă împuţită”, i-a numit pe unii analişti „tonomate cu euro” sau a îndemnat o ziaristă să se urce pe masă. Aflat la final de mandat, în loc să îşi schimbe atitudinea faţă de jurnalişti, şeful statului a dezlănţuit unul dintre cele mai violente atacuri la adresa presei de când se află la Cotroceni.

Deşi în mod normal astfel de declaraţii violente la adresa mass-media ar fi trebuit să fie sancţionate de deontologii din presă, acest lucru nu se întâmplă. Recent, Clubul Român de Presă şi o parte a mass-media s-au scandalizat la adresa unei postări pe Facebook a lui Mirel Palada, care a fost interpretată greşit. Mai mult, o parte a breslei jurnaliştilor i-a cerut chiar demisia purtătorului de cuvânt al Guvernului. Dacă în cazul lui Mirel Palada presa băsistă şi Clubul Român de Presă au luat instant atitudine, cand este vorba de Traian Băsescu toţi aceşti actori din mass-media intră în silenzio stampa.

Atitudinea unei anumite părţi a presei, şi în special a celei subordonate liderului de la Cotroceni, arată dublul standard cu care aceasta lucrează. Aşa cum o arată şi cazul recent al lui Mirel Palada, dacă un membru al echipei guvernamentale ar fi atacat presa la un post de televiziune, la o oră de maximă audienţă, adică aşa cum a făcut Traian Băsescu, acela ar fi fost trecut prin foc şi sabie şi pus la zid. Însă dacă şeful statului jigneşte presa, mass-media băsistă nu dezaprobă declaraţiile, ba din contră, le amplifică.

Citeşte şi: Adrian Năstase: Traian Băsescu, huiduit în calitate de jucător PMP

Tag-uri: traian basescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 aug, 2014
ion
ar fi buna o noua suspendare a marinarului,si-o merita cu prisosinta si dupa,justitia care sai asigure un locsor cald la iarna

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ