V-aţi prins? Băsescu a recunoscut miercuri că s-a întâlnit cu Iohannis

| 21 aug, 2014

Klaus Iohannis Traian Băsescu. După ce zile în şir Klaus Iohannis a negat în mod repetat vizita pe care i-a făcut-o şefului statului la reşedinţa prezidenţială, Traian Băsescu a recunoscut indirect că s-a întâlnit cu liderul liberal.

Klaus Iohannis Traian Băsescu. Mai exact, prezent, miercuri seara, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune B1 TV, şeful statului a evitat să dea un răspuns concret cu privire la vizita pe care i-a făcut-o Klaus Iohannis la începutul lunii august. Cu toate acestea, din declaraţii, liderul de la Cotroceni a lăsat să se înţeleagă că s-a întâlnit cu edilul Sibiului. "E o dezbatere publică ridicolă, nu o să spulber această presupunere pentru a nu crea un precedent. Este problema de credibilitate a lui Iohannis să fie sau nu crezut. Eu nu voi spune niciodată şi nici SPP nu va spune niciodată, pentru ca se distrug evidenţele după 24 de ore, cine a intrat la preşedinte în casă", a afirmat Traian Băsescu.

După ce a refuzat să precizeze dacă s-a întâlnit cu candidatul ACL în secret, Traian Băsescu a schimbat subiectul atacându-l pe Victor Ponta şi susţindând că vizitele premierului "sunt un deliciu şi vă asigur că are un tupeu maxim vorbind de posibila vizită a lui Iohannis la mine acasă".

Citeşte şi: Elena Udrea şi Klaus Iohannis anunţă cum vor să facă împreună Guvernul

Faptul că şeful statului îi ia apărarea lui Klaus Iohannis şi îl ameninţă pe Victor Ponta cu noi dezvăluiri video de la întâlinirile oficiale de la Cotroceni arată foarte clar că Traian Băsescu încearcă să îl acopere pe liderul liberal. Dovezile incontestabile furnizate de presă şi modul în care s-a exprimat liderul de la Cotroceni vizavi de acest caz arată că preşedintele PNL a minţit o ţară întreagă, negând o evidenţă ce nu poate fi contestată. Pe lângă negarea imaginilor care vorbeau de la sine, Klaus Iohannis a declarat că nu s-a mai întâlnit cu Traian Băsescu din 2008, informaţie ce a fost infirmată ulterior cu multiple exemple de presă.

Klaus Iohannis candidat. Chiar dacă Klaus Iohannis va veni cu o nouă explicaţie neconvingătoare, după declaraţiile de miercuri seara ale lui Traian Băsescu este mai mult decât evident că între cei doi lideri există o înţelegere secretă. Cum edilul sibian doreşte să înlocuiască actualul guvern prin formarea unei noi majorităţi şi nu o poate face fără oastea de strânsură din PMP a şefului statului. În schimbul sprijinulului oferit de PMP, liderul liberal a fost nevoit să îi ofere lui Traian Băsescu funcţia mult visată de şef al guvernului. Chiar dacă şeful statului a declarat, miercuri seara, la ora de maximă audienţă că nu este interesat de funcţia de premier, acesta a recunoscut, fără modestie, că ar fi cel mai bun prim-ministru pe care l-ar avea România.

Negarea disperată a întâlnirilor de către preşedintele PNL nu fac decât să confirme o dată în plus că miza pactului este numirea după alegeri a lui Traian Băsescu în funcţia de premier, în cazul în care neamţul câştigă cursa pentru Cotroceni. După ce Klaus Iohannis a ales soluţia imorală de a se alia cu PDL, principaul vinovat pentru măsurile draconice de austeritate din perioada guvernării portocalii, liderul liberal colaborează cu şeful statului pentru a ajunge cu orice preţ preşedinte al României. Mai mult, pentru a dobândi puterea totală urmăreşte să recurgă la soluţii ilegitime pentru a construi o nouă majoritate, în ciuda votului românilor din 2012.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ