Deci, ce știe Antonescu despre Iohannis și nu știu românii?

| 21 aug, 2014

Klaus Iohannis PNL. Senatoarea Gabriela Firea îi cere lui Crin Antonescu să prezinte public motivele pentru care fostul lider PNL s-a răzgândit în privința lui Klaus Werner Iohannis. De ce era Iohannis bun de prim-ministru, dar nu mai este acum bun de președinte? De ce a fost bine să se rupă USL din cauza Iohannis, dar nu e bine să se formeze ACL-ul în jurul candidaturii lui?

Crin Antonescu Klaus Iohannis. Gabriela Firea a făcut un apel atât către Antonescu, fost co-președinte USL, cât și către Iohannis, candidat în alegerile prezidențiale, să explice situația absolut bizară, în care Antonescu, cel care l-a adus pe Iohannis în PNL și l-a propus ministru în februarie, afirmă acum că nu îl cunoaște, că nu îl susține și că nu știe nici dacă îl va vota.

“Avem rugămintea la domnul Crin Antonescu dacă poate să detalieze subiectul, iar domnului Iohannis îi solicităm imperativ să se clarifice ce s-a întâmplat în câteva luni astfel încât Crin Antonescu, care l-a susţinut atât de mult şi atât de puternic pe domnul Iohannis, acum practic consideră că nu mai este un candidat viabil la preşedinţia României, că nu mai este omul pe care l-a cunoscut”, a declarat senatoarea, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Citeşte şi: Elena Udrea şi Klaus Iohannis anunţă cum vor să facă împreună Guvernul

Poziția lui Antonescu față de candidatul ACL vine la scurt timp după ce au apărut în presă dovezi despre faptul că edilul Sibiului a mințit în legătură cu ultima întâlnire pe care a avut-o cu președintele Traian Băsescu.

Klaus Iohannis Traian Băsescu. Un alt aspect interesant este că, în timp ce fostul lider PNL se dezice de Iohannis, Băsescu îl ia sub aripa protectoare și refuză să confirme sau să infirme “posibila vizită” a lui Iohannis la Vila Lac 3. “Eu nu voi spune niciodată și nici SPP-ul nu va spune”, a afirmat Traian Băsescu, miercuri, încercând să îngroape subiectul.

Întâmplător sau nu, din ultima ședință a conducerii PNL a ieșit pe surse o afirmație a lui Iohannis care vine să susțină ideea unui pact ascuns cu președintele. “Trebuie să înțelegeți că de acum încolo avem un singur dușman: PSD. Uitați de ceilalți, uitați de Băsescu”, le-a ordonat liderul PNL colegilor săi de partid, în spatele ușilor închise.

Antonescu este cel care a concurat împotriva lui Băsescu în alegerile din 2009 și care a pus apoi umărul la cea mai amplă construcție politică de la noi, USL, care avea ca scop înlăturarea regimului impus de Băsescu. Și tot Antonescu este cel care a decis ruperea alianței cu PSD de dragul numirii lui Iohannis în Guvern.

Este posibil ca fostul candidat la prezidențiale al USL, având încă anumite pârghii în PNL, să beneficieze de mai multe informații despre ‘posibila relație’ dintre Iohannis și Băsescu, relație care ar dinamita practic moștenirea, dar și viitorul lui Antonescu în partid. Este, de asemenea, posibil ca lipsa de răspuns a colegilor lui Iohannis în fața atacului lui Antonescu să fie o decizie calculată a partidului pentru a nu avansa subiectul în presă, având în vedere caracterul distructiv pe care l-ar avea dezvăluirile despre o înțelegere ascunsă cu președintele pentru imaginea candidatului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ