Cum a trădat ieșirea lui Traian Băsescu întelegerea pe care o are cu Klaus Iohannis

| 21 aug, 2014

Declarația președintelui arată cum Traian Băsescu a trădat înțelegerea pe care o are cu Klaus Werner Iohannis! Și nu este prima dată când Băsescu îl trage pe sfoară pe Iohannis.

În cadrul unei emisiuni de la B1 Tv, președintele Traian Băsescu a confirmat întâlnirea pe care a avut-o cu candidatul Alianței Creștin Liberale (ACL) la alegerile prezidențiale, Klaus Werner Iohannis! Dar aceasta a refuzat să dea mai multe detalii în legătura cu presupusa vizită a lui Klaus Iohannis de la vila Lac 3, ceea ce dovedește că președintele a încercat să evite pe cât posibil acest subiect, ca să nu îi creeze vreun prejudiciu președintelui PNL, Klaus Iohannis.

Chiar dacă fotografia în care se poate vedea clar faptul că mașina lui Klaus Iohannis pătrunde în curtea Vilei Lac 3, care este reședința președintelui României, este o dovadă clară că cei doi s-au întâlnit, candidatul PNL – PDL dezminte că l-a vizitat pe Traian Băsescu. Iar președintele Băsescu profită de naivitatea președintelui PNL, acesta atingând punctul cel mai sensibil al prezidențiabilului ACL – credibilitatea.

Citeşte şi: Traian Băsescu continuă să saboteze activitatea Guvernului. Ce urmează înainte de campania electorală?

Traian Băsescu a susținut că „e o dezbatere publică ridicolă” și că nu o să spulbere „această presupunere pentru a nu crea un precedent”. Dar în continuare președintele a ținut să sublinieze că „este problema de credibilitate a lui Iohannis să fie sau nu crezut”, iar că dovezile care ar putea arăta că a avut loc o întâlnire între cei doi la vila Lac 3 nu mai există, deoarece „SPP nu va spune niciodată, pentru că se distrug evidențele după 24 de ore”.

Declarația președintelui arată cum Traian Băsescu a trădat înțelegerea pe care o are cu Klaus Werner Iohannis! Și nu este prima dată când Băsescu îl trage pe sfoară pe Iohannis. În data de 15 noiembrie 2009, la începutul unui miting electoral desfășurat în Piața Mare, în contextul susținerii lui Iohannis ca premier din partea lui Crin Antonescu, Traian Băsescu afirma următorul lucru.

„Vreau să știți că nu am nimic, dimpotrivă, am o apreciere deosebită pentru Iohannis, dar nici măcar din respect pentru primarul Iohannis nu puteam să las să se întâmple acest lucru împotriva democrației”. În plus, la momentul respectiv, președintele a declarat că nominalizarea lui Iohannis nu a fost una serioasă, contracandidații săi dorind „să facă o farsă românilor, profitând de naivitatea primarului Iohannis”.

Iar această etichetă „de naiv” pe care Traian Băsescu i-a dat-o lui Klaus Iohannis, în 2009, este relevantă și acum, fiind chiar dovada pentru ușurința cu care Traian Băsescu reușește să-l controleze pe Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Klaus Iohannis îi face pe plac lui Traian Băsescu

Sfaturile indirecte pe care președintele i le-a dat prezidențiabilului ACL „Iohannis poate rupe o parte din electoratul mai relaxat”, întrucât președintele PNL nu este capabil să atragă nucleul dur, arată maniera prin care Traian Băsescu încearcă să devină consilierul candidatului ACL la Palatul Cotroceni.

Mai mult, președintele a declarat că „Dacă dl Iohannis nu va ieși la luptă, Udrea și Macovei cu siguranța vor ieși, dar trebuie să iasă și Iohannis, pentru că din punctul său vedere Klaus Iohannis este cel mai bun candidat al dreptei la prezidențiale din toamnă.

Oare prin „credibilitatea” și „naivitatea” lui Kaus Iohannis Traian Băsescu va reuși să facă din prezidențiabilul ACL un continuator al regimului instaurat de un deceniu? Până acum președintele PNL s-a arătat deschis să fie moștenitorul fotoliului de la Cotroceni, această apreciere fiind o explicație a preluării de către Iohannis a discursului Președintelui din ce în ce mai des în ultima perioadă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ