Dorin Cocoş, DE NERECUNOSCUT la ieşirea din ARESTUL Poliţiei Capitalei

| 21 apr, 19:52

Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, a părăsit marţi seară arestul Poliţiei Capitalei, după ce magistraţii ICCJ au decis că poate fi mutat în arest la domiciliu. La plecarea de la arestul central, Dorin Cocoş nu a dorit să dea declaraţii. Tot marţi a ieşit din penitenciar şi Alina Bica, fosta şefă DIICOT.

Dorin Cocoş are calitate de inculpat în două dosare. În dosarul ANRP 2, Dorin Cocoş este acuzat că, în schimbul influenţei exercitate asupra Alinei Bica şi a altui membru al Comisiei Centrale a ANRP, ar fi pretins şi primit, în perioada de după 17 ianuarie 2011, de la Gheorghe Stelian, beneficiarul drepturilor litigioase, denunţător în cauză, suma de 10 milioane de euro, cu condiţia să-i asigure rezolvarea dosarului de despăgubire.

Dorin Cocoş are calitate de inculpat şi în dosarul Microsoft, în care a şi fost trimis în judecată alături de fostul primar de Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan, fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu şi omul de afaceri Nicolae Dumitru.

În dosarul Microsoft, Dorin Cocoș este acuzat că în anul 2009 a pretins de la doi denunţători suma de 9 milioane de euro pentru el, suma de 3.996.360 de euro pentru Gheorghe Ștefan și suma de 2.700.000 de euro pentru ministrul de la acea vreme Gabriel Sandu, "toate acestea pentru a-și exercita influența asupra inculpatului Gabriel Sandu, precum și asupra altor persoane din Guvern, între care ministrul Udrea Elena Gabriela, în scopul de a asigura firmelor susținute de denunțători, adjudecarea contractului de licențiere Microsoft din anul 2009". Anchetatorii au stabilit că Dorin Cocoș a primit efectiv de la denunțători suma de 9 milioane de euro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ