Dosar Gala Bute: Soluţia de neurmărire cu privire la Ion Ariton este greşită

| 02 dec, 2013

Soluţia de neurmărire cu privire la fostul ministru Ion Ariton şi la reprezentanţii companiilor naţionale care au sponsorizat Federaţia Română de Box este greşită, fiind necesară continuarea urmăririi penale cu privire la săvârşirea de către aceste persoane a unor infracţiuni, se arată în ordonanţa procurorului şef adjunct al Secţiei a II-a din cadrul DNA.

Procurorul şef adjunct al Secţiei a II-a din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a dispus infirmarea rechizitoriului prin s-a dispus trimiterea în judecată a lui Rudel Obreja privind Gala în care a boxat Lucian Bute, pentru continuarea cercetărilor faţă de funcţionarii din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ministerului Economiei, companiilor naţionale şi ai Federaţiei Române de Box implicaţi în săvârşirea faptelor.

'Dispun infirmarea rechizitoriului nr. 320/P/2013 din 6.11.2013, în vederea efectuării urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial, prevăzut de art. 26 C.p. rap. la art. 132 din Legea nr. 78/2000 cu modificările şi completările ulterioare cu referire la 248 C.p. şi art. 2481 C.p. şi contra intereselor financiare ale Uniunii Europene descrise anterior prev. de art. 20 C.p. rap. la art. 184 şi 181 din Legea nr. 78/2000, de către funcţionarii din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ministerului Economiei, companiilor naţionale şi ai Federaţiei Române de Box implicaţi în săvârşirea faptelor descrise anterior, precum şi cu privire la participarea inculpatului Obreja Rudel în calitate de instigator sau complice săvârşirea acestor fapte', se arată în ordonanţa procurorului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ