UPDATE Dosarul percheziţiilor la CFR: O şefă din companie primea mită card de combustibil, telefoane mobile

| 18 feb, 12:53

Estrella Stefanescu, sef serviciu in CFR, ar fi favorizat firmele oamenilor de afaceri Iorgu Ganea si Costel Comana in licitatii, primind in schimb de la acestia card de combustibil, cazari la pensiuni, telefoane mobile si bani de nunta, au declarat surse judiciare. Estrella Stefanescu urmeaza sa fie adusa la DNA, alaturi de alte persoane vizate in acest dosar, au mai spus sursele citate.

UPDATE Claudiu Octavian Dumitrescu, directorul Direcției Feroviare din Ministerul Transporturilor, a ajuns miercuri la DNA. El urmează să fie audiat în dosarul în care procurorii au efectuat mai multe percheziții în București și în județele Brașov și Ilfov, în legătură cu suspiciuni de corupție în domeniul transportului feroviar privat de călători și al subvențiilor.

Şi directorul operatorului feroviar privat Regiotrans, Florin Hădărean, a fost saltat de procurori si adus cu mandat pentru a fi audiat la DNA, într-un dosar în care oficiali din Ministerul Transporturilor şi CFR sunt acuzaţi de luare de mită pentru favorizarea unor firme la licitaţii.

Sefa Serviciului urmarire transporturi din CFR, Estrella Stefanescu,  este vizata pentru posibile fapte de coruptie, intr-un dosar in care DNA face, miercuri, perchezitii la Ministerul Transporturilor, Compania Nationala CFR, Regionala CFR din Brasov si mai multe firme, printre care RC CF Trans SRL Brasov.

Potrivit surselor citate, ea este suspectata ca ar fi favorizat firmele oamenilor de afaceri Iorgu Ganea si Costel Comana pentru preluarea multor trasee de la CFR Calatori, pentru care aceste firme incasau subventii.

Pentru a-i favoriza, ea le-ar fi pus la dispozitie celor doi oameni de afaceri informatii despre societatile concurente, astfel ca ei stiau exact ce oferte sa faca pentru a castiga licitatiile.

Cei doi au casigat contractul de inchiriere integrala a infrastructurii de pe raza Regionalei CFR Timisoara cu firma lor SC RC CF Trans SRL Brasov.

CITEŞTE ŞI MINISTERUL TRANSPORTURILOR în vizorul procurorilor DNA, prejudiciu de 5 mil. de EURO

Pentru aceste favoruri, Stefanescu ar fi primit de la cei doi oameni de afaceri card de combustibil pentru mii de kilometri, revizie la masina sa Audi, anvelope, o bicicleta, cazare gratuita pentru ea si fiica ei la pensiuni, telefoane mobile de ultima generatie, un laptop performant, dar si bani ca sa mearga la o nunta in familie, spun anchetatorii

In plus, copiii ei au fost angajati formal, pe perioada verii, controlori de bilete pe ruta Bucuresti - Constanta pe care opereaza curse firma privata Regiotrans, controlata tot de Ganea si Comana.

Estrella Stefanescu urmeaza sa fie adusa la DNA, alaturi de alte persoane vizate in acest dosar, au mai spus sursele citate.

Intr-un comunicat transmis miercuri dimineata, Directia Nationala Anticoruptie anunta ca procurorii fac cercetari intr-o cauza penala care vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, in domeniul transportului feroviar privat de calatori si subventiilor, infractiuni comise in perioada 2008 - 2013.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ