MINISTERUL TRANSPORTURILOR în vizorul procurorilor DNA, prejudiciu de 5 mil. de EURO

| 18 feb, 09:21

Suspiciuni de corupție în domeniul transportului feroviar privat. Procurorii DNA efectuează, marți dimineața, percheziții la 19 locații din București, printre care și la sediul Ministerului Transportului. Potrivit unor surse, fostul director al CFR Călători, Valentin Dorobanțu, ar fi luat mită și ar fi săvârșit infracțiunea de trafic de influență.

UPDATE:

Fostul şef al CFR Valentin Dorobanţu ar fi acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă, potrivit unor surse judiciare.

Totodată directorul de la Regionala Căi Ferate Braşov, Nicolau Costache ar fi implicat în luare de mită de la Fanea Vasile pentru favorizarea firmei acestuia Vest Construct, în contractul de lucrări cu Regionala Căi Ferate Braşov.

Se fac percheziţii la firmele SC CF Trans SRL Braşov, Com Harmn, la domiciliul lui Nicolau Costache şi la sediul CN CFR SA În Palatul CFR.

Procurorii DNA efectuează, marți dimineața, percheziții la 19 locații din București, printre care și la sediul Ministerului Transportului. Sunt percheziții atât la domiciliile unor persoane, cât și la sediile unor firme suspectate de fapte de corupție, potrivit unui comunicat al DNA.
Potrivit ultimelor informații, există suspiciuni de corupție în domeniul transportului feroviar privat, prejudiciul ridicându-se la aproape 5 milioane de euro.

În cursul zilei de 18 februarie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 19 locații situate în municipiul București și în județele Brașov și Ilfov, din care două sunt sediile unor instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

„Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție și asimilate celor de corupție, în domeniul transportului feroviar privat de călători și subvențiilor, comise în perioada 2008 - 2013.
În cursul zilei de 18 februarie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 19 locații situate în municipiul București și în județele Brașov și Ilfov, din care două sunt sediile unor instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei
, se arată în comunicatul DNA.

Citeşte şi: PERCHEZIŢII. Acţiune de amploare a poliţistiilor în BUCUREŞTI şi alte 3 judeţe

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 feb, 18:14
FRATIA HOTILOR ?
CFR CALATORI
INCREDIBIL DAR ADEVARAT , CFR Călători – 1.539.435.720 lei datorii !!!!!!!!!!!!!!! DNA , CINE RASPUNDE , CINE PLATESTE ? DOROBANTU VALENTIN SI SECARA VASILE AU DEVALIZAT COMPANIA CFR CALATORI IN ULTIMII ANI, SI-AU DAT DEMISIA SI AU FUGIT IN LUME SUB PRIVIREA NEPUTINCIOASA SI COMPLICE A MINISTRULUI ?
“Prin intrarea in vigoare, pe 14 decembrie 2014, a noului mers al trenurilor, ministrul Transporturilor, IOAN RUS prin intermediul lui VASILE SECARA , a girat prabusirea companiei de stat- CFR Calatori, dar, in acelasi timp, a pus umarul serios la prosperitate operatorilor feroviari privati de transport persoane prin acordarea smechereasca, dar ilegala, de subventii uriase. Directori plătiţi de stat, garantaţi de privaţi. Astfel, pe rutele Braşov-Bucureşti, Braşov-Constanţa, Braşov- Sf.Gheorghe, Braşov- Timişoara, Braşov- Iaşi, Braşov- Alba Iulia, Timisoara-Sinicolaul Mare, Arad- Naldac şi retur au fost introduse trenuri, de tipul automotoarelor, deţinute de Regiotrans. „ Aceste rute operate de către CFR Călători sunt foarte rentabile, fapt pentru care este ilegal să fie introduse şi trenurile private. Prin această manevră, regionalele CFR Călători Braşov şi Bucureşti sunt extrem de afectate de introducerea acestor trenuri private, întrucât practică un tarif mai mic ca urmare a subvenţiei, şi astfel, zilnic, compania de stat este păgubită din greu. De exemplu, un bilet pe distanţa Bucureşti- Ploieşti, costă 7,5 lei, numai că Regiotrans Braşov beneficiază de o subvenţie mult mai mare decât CFR Călători” Trebuie precizat că unul dintre acţionarii de la firma braşoveană- Costel Comana, este în relaţii excelente cu fostul manager privat de la CFR Calatori- VALENTIN DOROBANTU, care acum este angajatul firmei Regiotrans Brasov, dar şi cu unul dintre actualii directori ai companiei de stat Iosef Szenteş, unul dintre artizanii „ţesăturilor” din mersul trenurilor pentru interesul privaţilor. Totodata, Coste

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ