Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, pus sub control judiciar

| 17 feb, 15:33

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Mircea Cosma, a fost pus sub control judiciar de către procurorii DNA, în dosarul în care cumnatul premierului Victor Ponta a fost reţinut. Totodată, sub control judiciar se află şi fiul său, deputatul Vlad Cosma.

Președintele CJ Prahova, Mircea Cosma, va fi cercetat sub control judiciar,  în dosarul în care este cercetat cumnatul premierului, Iulian Herțanu. Procurorii DNA îl acuză  de sprijinirea unui grup infracțional organizat, precum şi folosirea influenței sau autorității în scopul obținerii, pentru sine sau pentru alții, de bani, bunuri sau foloase necuvenite.

"Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Mircea Cosma trebuie să respecte obligația de a nu exercita funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova. În plus, inculpații Mircea Cosma și Vlad Cosma trebuie să respecte următoarele obligații: să se prezinte la DNA Ploiești, ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată DNA Ploiești cu privire la schimbarea locuinței; să se prezinte la Inspectoratul Județean de Poliție Prahova — Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat; să nu părăsească țara, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent; să nu se apropie de alte persoane nominalizate și să nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale; să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme", se arată într-un comunicat al DNA.

Președintele CJ Prahova, Mircea Cosma, a declarat, marți, la ieșirea din sediul DNA Ploiești, că are calitatea de inculpat în dosarul în care este cercetat cumnatul premierului Victor Ponta.

În acelaşi dosar, se află sub control judiciar şi fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, deputatul Vlad Cosma, sub acuzaţia de sprijinirea unui grup infracțional organizat.

Mircea Cosma a fost adus cu mandat de aducere pentru a fi audiat în dosarul care vizează modul de derulare a lucrărilor pentru introducerea canalizării în zeci de localităţi din Prahova, inclusiv Comarnic.

Lucrările sunt făcute în baza unui proiect european, fiind executate de SC Hidro Prahova SA, societate constituită prin asocierea Consiliului Judeţean Prahova cu mai multe consilii locale din judeţ, precum şi de SC Euroconstruct Trading 98 SRL şi SC Grossman Engineering Group SRL, una din firmele lui Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

Citeşte şi: NEWS ALERT. SEBASTIAN GHIŢĂ, audiat în calitate de suspect la DNA PLOIEŞTI

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ