Dragnea a anunţat proiecte de 53 de milioane de euro pentru Giurgiu

| 07 mai, 2014

Preluarea activităţii portuare, a unor terenuri din zona liberă şi Vama Giurgiu sunt principalele probleme în realizarea unor proiecte pentru municipalitate ridicate de primarul Nicolae Barbu în faţa premierului Victor Ponta şi a vicepremierului Liviu Dragnea, cu ocazia vizitei pe care aceştia au efectuat-o la Primăria oraşului.

"Municipiul Giurgiu are 36 de kilometri de drumuri de piatră şi pământ, are în plan dezvoltarea unui port de mici ambarcaţiuni care să poată atrage navele de pe Lacul Snagov, printr-un proiect transfrontalier cu partenerii bulgari, precum şi un alt proiecte pentru realizarea unui port trimodal de 15 milioane de euro aflat deja în atenţie la Bruxelles", a declarat primarul Nicolae Barbu.

El a menţionat că pentru dezvoltarea acestor proiecte municipalitatea ar avea nevoie de preluarea măcar a unei părţi din activitatea portuară a Administraţiei Porturilor Dunării Fluviale şi a unor terenuri din zona liberă şi Vama Giurgiu.

Premierul Victor Ponta a spus că Giurgiu trebuie sprijinit mai ales în realizarea proiectelor transfrontaliere şi pe strategia Dunării.

'Din câte observ, Giurgiu este mult în urmă şi chiar îl văd un pic dus înapoi faţă de cum era cu 10 ani înainte şi cred că trebuie făcut tot ce se poate face pentru a beneficia de proiecte de dezvoltare care se pot realiza la graniţa cu Bulgaria, de proiecte transfrontaliere sau pe strategia Dunării', a declarat Victor Ponta.

El a afirmat că şi în cazul de la Giurgiu susţine preluarea activităţii portuare şi consideră că nu există proiecte care nu pot fi susţinute la Giurgiu, iar preluarea unor terenuri nu reprezintă un impediment.

'Nu cred că nu există niciun proiect care să nu poată fi sprijinit la Giurgiu în acest moment, mai ales că în judeţ sunt în atenţie pentru derulare proiecte în valoare de 238 de milioane de lei, adică 53 de milioane de euro', a declarat Liviu Dragnea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ