Dragnea: Specialiştii vor decide dacă poate fi spart un dig, pentru retragerea apelor

| 21 apr, 2014

Specialiştii Apelor Române vor decide dacă şi unde poate fi spart digul în zona localităţilor afectate de inundaţiile din ultimele zile, din Teleorman, pentru ca apele să se retragă, având în vedere că miercuri şi joi sunt prognozate noi ploi, a declarat, luni, Liviu Dragnea, aflat în judeţ.

Vicepremierul Liviu Dragnea a vizitat, luni, localităţile afectat de inundaţii din judeţul Teleorman, spunând că se analizează ce măsuri trebuie luate pentru evacuarea apelor revărsate, o variantă fiind spargerea unor diguri.

După ce a vizitat localităţile inundate, Dragnea le-a declarat jurnaliştilor că tuturor persoanelor care au avut apa în case li s-a asigurat cazare, iar cei care nu au dorit să meargă în spaţiile care au fost puse la dispoziţie s-au cazat la rude sau la prieteni, conform Mediafax.

În zonă nu a fost făcut niciun dig, ci s-a realizat o supraînălţare, în anii '40-'50. Vicepremierul a susţinut că în zona respectivă va fi construit ”un dig care să reziste”, dar care "nu va putea fi construit in 24 de ore".

El a mai spus că sunt monitorizate toate digurile aflate în aval, din zonele de pericol, şi că sunt mobilizate toate forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Dragnea a adăugat că apele au început să scadă şi că sunt analizate soluţiile pentru evacuarea apelor revărsate, o variantă fiind spargerea unor diguri, însă decizia o vor lua specialiştii de la Apele Române.

”Suntem atenţi ce se va întâmpla miercuri sau joi, când este prognozat că se vor întoarce iarăşi ploile”, a mai spus vicepremierul.


Tag-uri: liviu dragnea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ