Dragnea: Băsescu a făcut declaraţii iresponsabile, plângerea penală e un gest firesc

| 14 apr, 2014

Vicepremierul Liviu Dragnea a calificat luni declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu de duminică seară drept 'iresponsabile' şi a apreciat drept 'firesc' gestul premierului de a depune o plângere penală împotriva şefului statului.

"Am făcut şi eu greşeala să mă uit la televizor la preşedintele Băsescu, şi spun că am făcut greşeala pentru că ieri a fost o zi sfântă, Duminica Floriilor, şi era o zi în care chiar trebuia să vorbim de bine, de iubirea de aproape (...). Aseară nu au fost declaraţii incendiare, după părerea mea au fost declaraţii iresponsabile din partea preşedintelui Băsescu. Aseară a împărţit vinovăţii în stânga şi în dreapta, a cerut să fie condamnaţi unii şi alţii, a ameninţat că unii nu vor mai fi găsiţi acasă', a declarat Dragnea la emisiunea 'În linia întâi' de la TVR.

Dragnea a adăugat că, în faţa unor asemenea declaraţii, nu se poate să nu existe o reacţie din partea premierului.

"Gestul primului-ministru (referitor la plângerea penală împotriva lui Traian Băsescu-n.r.) este un gest firesc pentru că, ştiţi cum se spune, tot suntem în Săptămâna Mare, întorci un obraz, întorci şi al doilea obraz, îl întorci şi pe al treilea şi pe al patrulea...La un moment dat nu mai ai obraji şi într-un moment ar trebui să reacţionezi. Cred că ceea ce a făcut Traian Băsescu aseară trebuie sancţionat pentru că ar trebui să înţeleagă toată lumea că nu poţi la nesfârşit să acuzi, să jigneşti să ameninţi, să influenţezi efectiv justiţia fără ca nimeni să nu reacţioneze", a spus viceprim-ministrul.

Întrebat ce urmări ar putea avea plângerea penală anunţată de prim-ministru, Dragnea a replicat: 'Poate procurorii analizează cu atenţie aceste declaraţii, poate sunt legale, poate nu, poate trebuie sancţionate, poate nu. Dar nu poţi să nu ai nicio reacţie'.

Dragnea a anunţat totodată că marţi la grupurile reunite ale parlamentarilor coaliţiei se va pune problema semnăturilor pe această plângere penală.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ