Băsescu recunoaște că el poate decide cine să fie arestat

| 15 apr, 2014

Traian Băsescu a ieșit iar la atac, de data asta nu așa cum ne-a obișnuit, în slujba popularilor Elenei Udrea, ci în interes personal.

Pentru că ancheta referitoare la moșia de la Nana a scos la iveală o incredibilă colecție de nereguli și potlogării – să amintim că peste 80% din terenurile au fost retrocedate ilegal, cu acte false- președintele Traian Băsescu a considerat de cuviință să intervină în stilul său binecunoscut și a făcut declarații publice cu caracter de amenințare la adresa primarului din Voluntari, Florentin Pandele, soțul senatoarei PSD Gabriela Firea, implicată în anchetarea ilegalităților constatate la Nana. Practic, amenințarea președintelui, despre care surse din presă spun că ar avea caracter mafiot, a fost lansată imediat după ce senatoarea Gabriela Firea, membru al Comisiei Nana, a declarat că tranzacţia aflată la originea moşiei din Călăraşi ar fi nulă. Mai grav chiar, amenințarea aruncată de Băsescu precede și urmărește influențarea finalizării iminente a raportului în cazul Nana.

”Mai bine să se uite pe moșia soțului ei unde este primar, că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu-i atentă” a spus președintele. Declarația lui Traian Băsescu are un conținut echivoc, putând fi interpretată atât ca o comandă politică la adresa Justiției, dar și ca o amenințare cu moartea la adresa primarului vizat. Ambele înțelesuri sunt, după cum se observă, extrem de grave și, la ora la care scriem aceste rânduri, parlamentarii anunță deja depunerea unei plângeri penale împotriva lui Traian Băsescu. Indiferent care va fi traseul acestei plângeri, ba chiar independent de aceasta, organismele de control și reglementare a Justiției ar trebui să se autosesizeze imediat cu privire la prima variantă, cea care privește amestecul clar al președintelui în mecanismele Justiției. Orice anchetă și alte acțiuni judiciare viitoare împotriva primarului Pandele s-ar constitui automat într-o confirmare care ar legitima în modul cel mai nefericit cu putință orice speculații și atacuri la adresa a procurorilor, prin presă și alte declarații publice. Autosesizată, CSM ar putea constata fără dubii că la baza acestui grav prejudiciu de imagine, prin care se aduce atingere ideii de independență a Justiției, se află doar declarația negândită a președintelui.

Senatoarea Gabriela Firea a admis deschis că declarațiile președintelui sunt ”o presiune și un șantaj” cu scopul intimidării sale și că se teme pentru siguranța familiei sale.

''Mă tem pentru familia mea, preşedintele Traian Băsescu se antepronunţă deoarece soţul meu n-are niciun dosar în instanţă'', a declarat senatoarea PSD pentru Antena 3.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 apr, 2014
Mircea
pai si aceste arestari pe care le-ar comanda basescu nu vi se par meritate pt acesti oameni?acei 7.4 milioane de oameni poate isi dau si ei seama ca trebuie facuta o schimbare ca tot o mare parte din acestia au avut incredere si in USL...si ce s-a intamplat dupa aceea?ii vedem acum pe crin si pe ponta cum se injura...da treziti-va o data si votati cu altcineva care nu este bagat in aceste scandaluri...mai dati sansa si altor oameni nu va mai uitat la galeti si la banii pe care ii primiti la vot...pt 50-100 de lei va lasati calcati in picoare.traiti bine o zi si dupa aia va plangeti peste tot ca nu aveti locuri de munca.MRU a fost singurul premier bun, dar au avut grija claca de mafioti impreuna cu traseistii politici sa il dea jos...
15 apr, 2014
Ion Cepaliga
EXCELENTA
Stimate domnule analist politic, director executiv al Fundatiei Multimedia pentru democratie locala, Dan Sultănescu ati surprins extraordinar de bine situatia. Felicitari si fiti alaturi de cei 7,4 milioane de cetateni ce asteapta inca dreptatea pana la capat ! Doamne ajuta !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ