Comandantul navei Cook: Prezenţa în Marea Neagră întăreşte parteneriatul cu România

| 14 apr, 2014

Comandantul distrugătorului american Donald Cook, aflat în Portul Constanţa, susţine că prezenţa navei militare în Marea Neagră are rolul de a întări colaborarea între armatele celor două ţări, iar cu acest prilej vor avea loc exerciţii comune româno-americane.

Comandantul distrugătorului Donald Cook, Scott Jones, a spus jurnaliştilor că prezenţa acestei nave în România reprezintă o întărire a parteneriatului pe care Armata Americană îl are cu România, el precizând că ţara noastră reprezintă un aliat cheie în zona Mării Negre.

Jones a precizat că exerciţiile care vor avea loc în Marea Neagră vor fi desfăşurate doar cu nave româneşti, având în vedere că în această perioadă se află în Portul Constanţa şi o navă militară franceză, dar aceasta nu va fi implicată.

Întrebaţi dacă nava Donald Cook a fost implicată în lupte, reprezentanţii distrugătorului au recunoscut că în ultimii zece ani a participat la conflicte, dar nu au dorit să dea mai multe detalii.

Distrugătorul Donald Cook este dotat cu echipament militar de ultimă generaţie şi poate lovi ţinte aeriene, navale, aflate sub apă şi poate distruge rachete balistice.

Nava a fost denumită după un ofiţer al Marinei Americane care şi-a pierdut viaţa în Vietnam.

Luni, preşedintele Traian Băsescu s-a aflat la bordul navei militare Donald Cook, care a sosit, luni dimineaţă, în Portul Constanţa, unde va rămâne până joi, timp în care marinarii militari români şi americani vor participa la activităţi de instruire, în apele teritoriale româneşti, dar şi în apele internaţionale ale Mării Negre.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ