Blaga vs Băsescu: doi comuniști se trag de piele

| 15 apr, 2014

Cei care sunt de părere că o campanie electorală nu poate fi decât plictisitoare, pesemne că nu au prins alegeri în România. Ultima ocazie de amuzament i-a fost dată electoratului la ultimul schimb de replici dintre Traian Băsescu și Vasile Blaga. Amândoi foști comuniști năpârliți, care pretextează acum de zor tot felul de obsesii politice de dreapta...

Mănușa a aruncat-o Băsescu, în stilul său specific, declarând PDL ”un proiect închis” din lipsa capacității de regenerare internă și fiind dominat de aripa FSN a cărui exponent la vârf este Vasile Blaga. "În interiorul PDL a prins filonul fesenist pe care l-am ştiut întotdeauna. Vasile Blaga este exponentul acestui filon, ei sunt oamenii care au plecat din FSN şi acum gândesc la fel. De asta, pentru mine, PDL este un proiect închis şi cred că cea mai bună şansă ar fi cu partide noi", a afirmat profesoral Băsescu. Mai mult ca sigur că în opinia sa, sigla FSN-ului de pe vremuri ar trebui să-l ardă pe Blaga mai tare și mai usturător decât secera și ciocanul PCR. Vasile Blaga nu s-a lăsat mai prejos și i-a ripostat lui Băsescu, bătându-i obrazul pe motive... religioase. Pasămite președintele n-ar trebui să umble cu cioara comunistă vopsită tocmai în Săptămâna Mare. "Măcar în Săptămâna Mare domnul preşedinte ar trebui să nu mai spună neadevăruri. Am înţeles că încă este supărat că doamna Udrea a pierdut la Convenţie, dar a făcut partid. Înţeleg că sprijină partidul doamnei Udrea, probabil că ne aşteptăm să şi participe la lansările de candidaţi ai PMP, pentru că nu prea se bucură de succes în ţară în rândul domniilor lor", a precizat Blaga, cu puțin înainte de şedinţa BPN al PDL. Cât de tare îi pasă realmente lui Traian Băsescu de pretextele ortodoxe ale fostului său subaltern, nu știm. Ni se pare extrem de amuzant cum Băsescu răspunde mereu iritat și în doi peri, referirile sale fiind în cel mai bun caz nepoliticoase și atât, în cel mai rău caz injurioase de-a dreptul, în timp ce Vasile Blaga încă dă ochii peste cap cu respect ipocrit și-l tratează pe fostul șef cu pretențiosul ”domnul președinte”. Replica democrat liberalului este cu toate acestea un pumn în figură, chiar dacă mânușa este de catifea. Zice (bine) domnul Blaga cum că BPN al PDL este "extrem de tânăr" și ca atare toţi vicepreşedinţii PDL nu au fost nici membri ai Partidului Comunist, nici ai FSN, pe când Traian Băsescu "a fost".

Bine marcat argumentul de către domnul Blaga, căruia i-am mai spune noi unul care nu a fost nici în PCR nici în FSN, cu riscul să-i supărăm pe amândoi, căci nu este altcineva decât Victor Ponta, culmea, liderul celui mai mare partid de stânga din țara asta.

Dar să nu intrăm în astfel de detalii întristătoare pentru cei doi foști comuniști preocupați tocmai în Săptămâna Mare să se tragă unul pe celălalt de carnetele de membri ai PCR. Cât timp cei doi se arată atât de preocupați să evidențieze ce le diferențiază oamenii, hai să le dăm și noi o mână de ajutor, dar pe sens invers.

Deci, domnu fost comunist Blaga și domnu fost comunist Băsescu, o clipă de atenție, căci noi avem detaliul care vă reunește laolaltă, numai bun să vă arate cu acest prilej religios important că (încă) mai sunt chestiuni esențiale care vă unesc, poate chiar mai importante decât cele care vă despart.

Vreți să știți care este detaliul esențial comun între Theodor Stolojan, preferatul domnului Blaga și Elen Udrea, preferata ”domnului președinte”? Vă spunem noi: dosarul ALRO, din care au ieșit amândoi albiți cu NUP și uscați, de ți-e mai mare dragul de ei.

Cum, nu mai țineți minte? Vă zice Adi Ursu, ziaristul acela antipatic, care încă mai speră că n-a făcut fără rost ditamai dosarul de presă, despre cea mai mare afacere de trafic de influență din istoria recentă a acestei țări. Să nu mai menționăm că-i faceți bucuria și îi dați speranță și bietului Mazăre, să-și aducă și el aminte cum din dosarul ALRO s-au evaporat pur și simplu probe importante, cum ar fi nu mai puțin de 80 de CD-uri cu înregistrări telefonice, bașca doi procurori de caz Nastasiu și Ciurea au fost eliminați.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 apr, 2014
cornel
nomeclatura
ce poate fi mai urat decat o contra intre 2 comunisti?sa fim sinceri acum oricat de antipatic este basescu are dreptate cand spune ca in psd sunt comunisti.imi pare rau de faptul ca silviu brucan a avut o profesetie si ca nu s-a implinit nici dupa 20 de ani.vinovatii tot noi suntem pt ca ii acceptam pe acesti oameni.parca am fi masochisti nu ne invatam niciodata mine si credem in continuare in minciunile acelorlasi oameni sau a urmasilor lor.trebuie sa avem curajul de a alege alti oameni care nu ne mint si care nu ne duc la vot cu autocarele.un exemplu este MRU chiar daca are acest partid mic, dar pe care noi il putem ajuta sa creasca
15 apr, 2014
goPontaNemaPresident
si Panait,tot eliminat?
15 apr, 2014
palavra
Dle Sultanescu,
Excelenta,
Minunat articol,cu date precise si documentare maxima..
Va multumesc ca rezistati, in ciuda Regimului Basescu...
15 apr, 2014
Necrutatorul
Basisme
A suferi de fenomenul "basism" e o dovada crasa de incompetenta, mai ales ca jurnalist! Noi astia care am prins si "socialismul stiintific" si "comunismul cu fata umana" , UTC si PCR, suntem scarbiti de anii ce au urmat revolutiei, nu s-a intamplat nimic in afara de circulatia libera a persoanei din care primii au fost "romii" un alt cuvant inventat (in dictionar exista "rom- bautura") si posesia legala a valutei . In rest, coruptia e o lege, din pacate a pierzaniei pentru tot ce exista in tara asta, hotia e o calitate, mai ales ca e sustinuta de un prim ministru!
Speranta moare ultima insa nu degeaba radea Brucan, nu vom trai sa vedem "normalitate" in Romania, rusine!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ