Firea: Plângerea penală împotriva lui Traian Băsescu se referă la infracţiunile de ameninţare şi şantaj

| 15 apr, 2014

Senatorul PSD Gabriela Firea a declarat marţi că avocatul său a redactat textul plângerii penale împotriva lui Traian Băsescu pentru două infracţiuni din Codul penal: ameninţare şi şantaj.

'Eu cred că sunt toate elemente constituite pentru cele două infracţiuni. Mă simt ameninţată în urma declaraţiei preşedintelui ţării că s-ar putea să nu-mi găsesc soţul acasă dacă nu stau în banca mea şi nu sunt atentă pentru că şi pe moşia sau parohia soţului ar fi probleme pe care dumnealui le-ar cunoaşte. Eu am tras concluzia că domnia sa a vrut să tragă un semnal de alarmă anumitor organe de anchetă pentru ca familia mea să aibă de suferit din pricina faptului că eu sunt membru şi comunicator al unei comisii parlamentare de anchetă', a declarat Firea la Palatul Parlamentului.

Ea a adăugat că simte permanent o stare 'de temere, de îngrijorare şi nelinişte' în legătură cu viaţa sa, a soţului şi a familiei sale.

'Cred că sunt întrunite şi elementele infracţiunii de şantaj pentru că mi s-a comunicat la oră de vârf, de maximă audienţă, de către domnul preşedinte, să stau în banca mea şi să-mi văd de treabă şi prin acest mesaj eu am înţeles că mi se spune că dacă nu fac aşa şi anume să renunţ la redactarea raportului comisiei de anchetă Nana vor fi divulgate informaţii vădit compromiţătoare reale sau imaginare în legătură cu mine sau cu familia mea', a menţionat senatorul PSD.

Gabriela Firea a precizat că raportul comisiei Nana nu va fi influenţat de aceste ameninţări, că este gata în proporţie de 95%, iar după sărbătorile de Paşte va veni şi rezultatul inspecţiei fiscale a ANAF pentru a se elabora şi prezenta raportul final.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică că senatorul Gabriela Firea 'mai bine să se uite pe moşia soţului ei, unde este primar, că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu-i atentă'.

'Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele', a mai spus Băsescu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 apr, 2014
victoras..opulas!
Caricaturi psd-iste
D’asta le sta-n gat hotilor presedintele Basescu!
Încet-încet, băieții se regrupează pentru bătălia cea mai importantă a vieții lor: libertatea sau pușcăria. Mulți dintre ei nu mai merită să fie liberi, o știu și ei prea bine, dar nu le surâde deloc opțiunea cealaltă. Îi cred și eu, cui i-ar surâde?…Din nefericire, singura șansă care le-a mai rămas pentru a-și salva pielea este să se pună la adăpost în mijlocul adunăturii de infractori denumită Parlament și să continue lupta de acolo, din instituția care ar trebui să propună, să dezbată și să adopte legi pentru condamnarea infractorilor, și nu pentru protejarea lor. Însă Parlamentul României a încetat demult să mai reprezinte „interesul național”, o expresie atât de dragă ipocritului general Oprea, în acest moment nefiind altceva decât o clădire oarecare pe care ar trebui să agățăm o placă mare pe care să scrie cu litere uriașe, luminoase și vizibile și noaptea (ca pe-un club de striptease care oferă servicii complete!) o cu totul altă denumire, mult mai apropiată de adevăr: Cosa Nostra!Motiune USL,, Opriti Guvernul santajabil. Asa nu, niciodata!”
"Lipsa de profesionalism si de responsabilitate, prejudiciile aduse romanilor, abandonarea intereselor nationale, nepasarea fata de situatia economica in care se afla tara, cresterea saraciei si polarizarea fara precedent, lipsa de transparenta, lipsa abordarilor democratice in gestionarea problemelor tarii, minciunile, lipsa unei perspective de ameliorare a problemelor economice si sociale ii determina pe semnatarii motiunii sa ceara demiterea Guvernului prin votul afirmativ acordat prezentei motiuni de cenzura", se concluzioneaza in finalul motiunii.


Si binele la care facea vorbire ponta si usl-ul voi l-ati vazut pana acum!!!! Ba mai rau!
-Guvernul si USL-ul asta cinstit are nu trei sute…are sase sute de parlamentari!!! Platiti regeste de la buget. Din Impo

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ