A fi sau a nu fi cu Băsescu? Momentul în care se despart apele în politica românească

| 15 apr, 2014

Situația de față nu face decât să separe apele în ceea ce privește partidele pro și partidele contra Băsescu și tot ceea ce reprezintă el în momentul de față pentru România.

Mai sunt puțin peste opt luni până când când Băsescu va fi nevoit să părăsească Palatul Cotroceni, iar atacul mafiot al acestuia la adresa unui membru al Comisiei Nana nu putea veni într-un moment mai bun. Este adevărat că ieșirea violentă a președintelui vine pe un fond de teamă profundă pentru libertatea lui atunci când nu va mai avea imunitate, dar cu toate acestea oferă un prilej nemaipomenit pentru a separa apele pe scena politică românească atât de bulversată de ultimele schimbări.

A fi sau a nu fi cu Băsescu? Aceasta este întrebarea care se pune acum la nivelul oamenilor politici, al partidelor și nu în ultimul rând al românilor. Prestația lui Băsescu de duminică a reamintit celor care poate au fost distrași de discursul populist și demagogic al președintelui din ultimul timp care este adevărata lui față, care sunt metodele lui de acțiune. Practic, cele câteva zeci de minute de emisie de la Realitatea au sintetizat perfect modul lui Băsescu de a face politică, mentalitatea ce caracterizează perfect regimul instaurat de președinte și felul în care acesta a reușit să domine scena politică autohtonă – șantaj și amenințări.

Dincolo de a fi membru PSD, Gabriela Firea este senator într-o țară membră a Uniunii Europene și membru al Comisiei parlamentare de achetare a neregulilor în cazul Nana. Aceste lucruri trebuie să le aibă în vedere toți membrii Parlamentului care astăzi vor fi puși în situația de a alege dacă vor sprijini demersul coaliției de guvernare de a depune o plângere penală împotriva lui Băsescu pentru infracțiunea de amenințare și cea de șantaj la adresa senatorului Gabriela Firea sau dacă vor alege să treacă cu vederea încă un derapaj major al unui președinte care dictează legile și își face singur dreptate în stilu-i caracteristic.

Lăsând la o parte lupta pentru putere într-un an cu o miză majoră pentru toate partidele, în acest caz de o amploare îngrijorătoare pentru democrația României se impune ca toate formațiunile politice și ca toți parlamentarii să aibă în vedere, mai presus de toate, imaginea de ansamblu, consecințele unui astfel de comportament asupra țării noastre, atât pe plan intern, cât și pe plan extern. Totuși, din declarațiile de până acum, PDL și PNL parcă au fraternizat în susținerea lui Băsescu, alăturându-se astfel partidului președintelui care, așa cum ne așteptam, este trup și suflet alături de el. Din nefericire însă, această alianță a partidelor de dreapta în susținerea unui președinte mafiot se va reflecta asupra bunului mers al justiției din România și al modului în care se continuă a se face politică în țara noastră după regulile clare ale regimului Băsescu.

Situația de față nu face decât să separe apele în ceea ce privește partidele pro și partidele contra Băsescu și tot ceea ce reprezintă el în momentul de față pentru România. Partea bună în acest caz este șansa oferită românilor de a realiza cine îl susține pe președinte și cine luptă pentru a pune capăt despotismului lui Băsescu și de a identifica exponenții, reprezentanții acestuia, care odată ajunși la putere vor continua să joace după regulile impuse de președinte în cei aproape zece ani de când se află în fruntea țării.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 apr, 2014
cantautor
ce tie nu-ti place,altuia nu-i face..
in atentia Dlui Sultanescu,consilier al Dlui Ponta
"Senatoarea PSD Gabriela Vrânceanu Firea, cea care plângea luni, pe umărul lui Ponta , că a fost șantajată și amenințată de președintele Traian Băsescu , în urma implicării ei în Comisia Nana, a fost obligată recent de către magistrații Instanței Supreme la plata unei amenzi administrative de 1.000 de lei, pentru că ar fi șantajat-o pe Narcisa Iorga, membru în Consiliul Național al Audiovizualului. Decizia magistraților ICCJ este irevocabilă și survine procesului deschis de Firea pentru a contesta măsura procurorilor instanței supreme, care au decis amendarea acesteia.
Gabriela Vrânceanu Firea a pierdut definitiv procesul intentat PICCJ și Narcisei Iorga, după ce procurorii i-au aplicat o amendă pentru ultraj și șantaj la adresa acesteia. Cu alte cuvinte, șantajista dovedită în justiție Gabriela Vrânceanu Firea urlă astăzi ca din gură de șarpe că e șantajată și se declară victimă politică, solicitând pe lângă susținerea partidului și bunăvoința opiniei publice"-curentul
15 apr, 2014
iii
Santajarea santajistilor
Ar trebui sa intelegem din comentariu ca santajarea santajistilor este permisa?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ