Au fost înteleşi Crin Antonescu şi Traian Băsescu pe emisiunea de la Realitatea TV?

| 14 apr, 2014

Cel care atinge în aproape orice dezbatere tema independenţei justiţiei se dovedeşte a fi cel care o influenţează cel mai mult.

Prezent în weekend într-o emisiune la Realitatea TV, preşedintele Băsescu a lansat o suită de atacuri la adresa guvernării în general şi asupra premierului Ponta, în particular. Sub pretextul reactivării temei baronilor locali şi a dosarelor recente instrumentate de justiţie pe numele acestora, Traian Băsescu a renunţat la tonul protocolar pe care il impune funcţia şi a procedat la ameninţări directe la adresa lui Victor Ponta. “Dacă Victor Ponta ar încerca să facă dreptate după mintea domniei sale (să facă dreptate pentru fostul președinte al CJ Argeș, Constantin Nicolescu, n.red.), ar deveni coleg de apartament, de cameră cu Adrian Năstase foarte repede. La nivel internațional, domnul Ponta și-a închis cariera de mult. Se duce pe aici, pe colo, cu lobby-uri pe bani. Mai ales că a avut două etape de angajamente. La Bruxelles și Washington, când spune mereu da și acasă face nu. Ce nu înțelege Viorel este că toți îi spun sincer: Viorel, dragă, statul de drept”, a susţinut şeful statului.

Discursul preşedintelui Băsescu este extrem de grav. Ameninţările îndreptate în direcţia primului ministru demontrează, de fapt, că şeful statului controlează justiţia, iar mesajele actuale nu sunt altceva decât ingerinţe explicite ce nu pot fi contestate. Cu alte cuvinte, cel care atinge în aproape orice dezbatere tema independenţei justiţiei se dovedeşte a fi cel care o influenţează cel mai mult, iar toată retorica privind protejarea sistemului judiciar de imixtiunile politicului nu este altceva decât o abordare de faţadă.

În cadrul aceleiaşi emisiuni, Traian Băsescu a încercat, la prima vedere, să-l pună la zid şi pe Crin Antonescu, lansând atacuri la adresa liderului liberal. “Crin Antonescu e parte a unei lovituri de stat. Nu folosește la nimic că și-a schimbat discursul. Când ești la o parte o așa mizerie politică, când arăți așa lipsă de respect față de statul de drept, să profiți de lipsa de popularitate a unui președinte, după măsuri de austeritate”. În realitate însă, discursul şefului statului nu este altceva decât o stratagemă ieftină prin care încearcă să acopere înteţelegerile subterane cu Crin Antonescu. Astfel, pentru a nu fi prea bătător la ochi, Traian Băsescu mimează cum că l-ar ataca şi pe preşedintele PNL.

Teza este probată inclusiv prin maniera suspectă în care Crin Antonescu a intervenit imediat la Realitatea TV pentru a da replici preşedintelui. "Nu sunt parte și nu am fost parte a unei lovituri de stat și am toate șansele la Președinție. Discuția e reprezentativă pentru mandatele lui Traian Băsescu. O multitudine de adevăruri teoretice cu multe minciuni concrete”, a calificat şeful liberalilor declaraţiile şefului statului.

Aşa-zisele schimburi de replici conflictuale dintre cei doi lideri politici par a fi parte a unei scenete comice care nu are darul de a mai convinge pe cineva. Fiindcă, în pofida tuturor aparenţelor care se doresc a fi induse de catre cuplul Băsescu-Antonescu, un lucru este evident pentru toţi românii – Băsescu şi Antonescu îşi potenzează reciproc atacurile şi sunt de aceeaşi parte a baricadei, nicidecum adversari politici.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ