Ponta: Toată lumea pe plan extern îl vede pe Băsescu ca un pericol pentru stabilitatea regiunii

| 14 apr, 2014

Premierul Victor Ponta a afirmat, luni, că pe plan extern imaginea preşedintelui Traian Băsescu este cea a unui om care 'îşi termină urât mandatul' şi care reprezintă 'un pericol' pentru stabilitatea în regiune.

'Valoarea externă (a recentelor declaraţii ale preşedintelui - n.r.) este foarte clară. Toată lumea ştie pe plan extern că Traian Băsescu este un om care îşi termină urât mandatul, este un om pe care nu poţi să pui bază pentru că îşi urmăreşte numai interesele personale. A pus în pericol şi relaţia noastră cu Moldova, a pus în pericol multe alte lucruri, însă, toată lumea ştie că pleacă din funcţie. (...) Toată lumea îl vede pe Traian Băsescu un pericol pentru stabilitatea regiunii, dar, din fericire, în noiembrie pleacă şi cu asta basta. Aşa văd eu lucrurile că, slavă Domnului, vorbesc cu toţi premierii din Europa', a spus Ponta, la Palatul Parlamentului.

El a precizat, însă, că imaginea externă a României este una bună atât în ochii partenerilor din Uniunea Europeană, cât şi în cei ai partenerilor din Statele Unite ale Americii.

'România este, din fericire, o ţară care, din 2012 încoace, a ieşit din recesiunea economică şi a înregistrat cea mai mare creştere economică din Europa. Este o ţară care este privită atât de partenerii americani, cât şi de cei europeni ca un pol de stabilitate în regiune din punct de vedere militar, politic şi economic şi este o ţară care, după nouă ani şi jumătate de suferinţă, îşi regăseşte un drum corect, european. (...) Nu putem să rămânem în sistemul mafiot sau să îl trecem de la domnul Băsescu la doamna Udrea. Nu se va întâmpla acest lucru şi cu cât domnul Băsescu este mai disperat şi mai ameninţător, cu atât înseamnă de fapt că are puterile puse în pericol şi cu atât mai hotărâţi suntem să luptăm cu el', a adăugat premierul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 apr, 2014
Bolovan
mai mafiot decat ponta nu e nimeni...impreuna cu toti baronii lui locali.deschizi tv-ul si vezi pe la DNA cum sunt adusi pe rand toti baronii din gasca mafiota a lui Ponta.m-am saturat de ei ...in nicio tara europeana nu cred ca mai sunt atatea arestari.imi este sila de aceasta clasa politica.mergem la vot si avem incredere ei , dar vad ca ne inseala increderea la fiecare alegeri.haideti o data sa mergem la vot si sa schimbam aceasta clasa politica...sa le dam votul unor oameni tineri si competenti care ar putea sa revigoreze politica noastra si singurul pe care il vad in stare de acest lucru este MRU .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ