Se vor sesiza procurorii pentru amenințarea pe față făcută de Băsescu la Firea?

| 14 apr, 2014

Procurorii ar trebui să se aplece asupra acestor articole de Cod Penal și să pună în mișcare o anchetă din oficiu împotriva unui Traian Băsescu care a încercat, la o oră de maximă audiență, pe un post de televiziune, să o intimideze pe senatoarea PSD printr-un șantaj de cea mai joasă speță.

După ani de zile în care a păstorit de la Palatul Cotroceni un regim care i-a spoliat pe români și i-a adus în sapă de lemn în beneficiul propriei clientele politice, lui Traian Băsescu i-a ajuns în sfârșit cuțitul la os. Și, la fel ca în cazul unor mafioți celebri, șefului statului nu i se trage nici de la tunurile de miliarde date de Udrea, nici de la matrapazlâcurile lui Blejnar de la ANAF și nici de la afacerile cu miros penal patronate de tot soiul de apropiați ai regimului, care căpușaseră administrația centrală și locală în vremea guvernărilor PDL-iste. Precum Al Capone, care a fost săltat de procurorii americani pentru un ”mizilic”, lui Traian Băsescu s-ar putea să i se înfunde de la o tranzacție imobiliară prin care fiica sa, Ioana Băsescu, a achiziționat doar 290 de hectare de teren agricol.

Că pericolul în care se află șeful statului este real ne-o dovedesc reacțiile sale, asemănătoare cu ale unui animal hăituit de vânători. De la momentul la care s-a înființat comisia parlamentară de anchetă, Traian Băsescu a făcut tot ceea ce i-a stat în putință pentru a-i ademeni pe români pe piste false, încercând să genereze scandal după scandal pentru a acoperi urma tranzacției de la Nana. Nu i-a mers însă, iar anchetele desfășurate de Corpul de Control respectiv de comisia parlamentară comună au mers înainte, scoțând la iveală dedesubturile unei afaceri din ce în ce mai urât mirositoare.

Așa încât, în disperare de cauză, Traian Băsescu a ieșit să muște la beregată și a trecut la atacuri și amenințări ad personam, la adresa Gabrielei Firea, unul dintre cei mai activi parlamentari care fac parte din comisia de anchetă. ”Mai bine să se uite pe moșia soțului ei unde este primar, că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu-i atentă. Înțeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele”, a amenințat Traian Băsescu cu tâlc, încercând astfel să îi intimideze pe cei care încearcă să facă lumină în scandalul tranzacției de la Nana.

În orice țară civilizată, un asemenea atac este absolut inacceptabil și cu atât mai mult când este vorba despre ocupantul celei mai înalte funcții în stat. Discutăm despre o faptă pedepsită de Codul Penal care definește amenințarea și șantajul la articolele 210, respectiv 211. Ca urmare, procurorii ar trebui să se aplece asupra acestor articole de Cod Penal și să pună în mișcare o anchetă din oficiu împotriva unui Traian Băsescu care a încercat, la o oră de maximă audiență, pe un post de televiziune, să o intimideze pe senatoarea PSD, printr-un șantaj de cea mai joasă speță.

Dacă însă, dimpotrivă, procurorii vor alege să închidă ochii, discutăm despre un semnal devastator, care riscă să alimenteze în mod periculos neîncrederea pe care românii o au în justiția românească. Traian Băsescu nu este și nici nu trebuie să fie deasupra legii, iar sistemul judiciar are datoria în cazul atacului pe care l-a lansat la adresa Gabrielei Firea să își demonstreze independența, acționând pentru tragerea la răspundere a unui Traian Băsescu care se comportă din ce în ce mai mult ca un mafiot și nu ca un președinte de țară.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 apr, 2014
cameleonii
Bascalia lu ponta si-a psd-ului
Ma, da sensibila capreoara te facusi !!! Da’ cand seara de seara voi, toti stransi ciorchine in jurul lui ponta si-a lui voiculescu, una ca tine, ca ciuvica, ciutacu gadea, badea, ursu, razvan popescu, si alti pitecantropi si mercenari de la antena 3 a lui voiculescu sau Romania Tv a lui ghita, voi...cand numai minciuni, manipulari si dezinformari la adresa presedintelui..voi...tu, pontaxe in obrazul cui faci tu acum pe sfantul Sisoe?????
L-ati facut si-l faceti albie de porci de aproape zece ani de zile....Ati facut bascalie de el si de familia lui crezand ca-n acest fel ,,inraiti cat mai multi oameni" ca sa puteti voi fura si manipula in liniste, ca pe vremea lui nastase...N-ati avut loc nici de fetele lui..Voi sunteti oameni...pana-ramelor!!!
Voi care stati cu toti hotii la masa si ,,nu va deziceti de ei"..voi care ne-ati cocosat de impozite si taxe ca sa acoperiti furaciunile baronilor vostrii!!!! SHEET!!! langa cotoiul vostru securist si turnator! FELIX.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ