Băsescu, amenințări în stil mafiot la adresa adversarilor politici

| 14 apr, 2014

Cum alte pârghii legale prin care să-și spele păcatele nu i-au rămas președintelui, acesta s-a întors la comportamentul tipic marinăresc sau, poate și mai bine zis, pirateresc, grobian, și a trecut la amenințări și intimidări pe față.

Pe zi ce trece, lanțul din jurul gâtului lui Băsescu se strânge tot mai mult în ceea ce privește achiziționarea în condiții suspecte a terenului de la Nana. Cum alte pârghii legale prin care să-și spele păcatele nu i-au rămas președintelui, acesta s-a întors la comportamentul tipic marinăresc sau, poate și mai bine zis, pirateresc, grobian, și a trecut la amenințări și intimidări pe față. Așa ne-a fost dat să-l vedem aseară pe Băsescu în prime time tunând și fulgerând la adresa senatorului PSD Gabriela Firea, membru al Comisiei parlamentare Nana, pe care a îndemnat-o ”să fie atentă acolo, că s-ar putea să nu-l mai găsească într-o zi acasă (referindu-se la soțul acesteia)”. În lipsă de altceva, Băsescu recurge la amenințări în stil mafiot la adresa adversarilor politici.

Anul 2014, într-o țară membră a Uniunii Europene, același președinte care se poziționează ca adevărat protector al statului de drept și sare la gâtul oricărui politician care îndrăznește să depășească limita pe care o justiție obiectivă o presupune, face acum o demonstrație de așa nu în fața milioanelor de români care îl urmăreau din fața televizoarelor. În continuare, aroganța și trufia caracteristice lui Băsescu se împletesc în această perioadă cu teama de a fi demascat și nevoit să răspundă pentru faptele sale, motiv pentru care acționează așa cum știe el mai bine, prin intimidare.

Pe lângă atacurile la persoană, președintele recurge la amenințări în stil mafiot la adresa adversarilor politici, Firea devenind acum o țintă. Practic, Băsescu îi transmite Gabrielei Firea să o lase mai moale cu ancheta în cazul Nana dacă vrea să aibă liniște în familie. Ceea ce este absolut șocant este că președintele și-a menținut poziția exprimată aseară și a transmis astăzi, prin vocea purtătorul de cuvânt, Bodan Oprea, că senatorul PSD nu are de ce se teamă dacă soțul ei are conștiința împăcată. Prin urmare, Băsescu insistă cu atitudinea agresivă la adresa membrului Comisiei Nana în încercarea de a face un troc – tu mă lași în pace cu terenul Nana și eu îl las în pace pe soțul tău.

Pe de altă parte, Gabriela Firea a răspuns atacului într-un mod diplomat și adecvat situației, transmințându-i lui Băsescu că își va contua activitatea în cadrul Comisiei și în același timp va aștepta ca instituțiile statului să-și facă treaba în ceea ce privește ieșirea violentă a președintelui. "Aştept cu interes reacţiile instituţiilor statului şi ale ambasadelor statelor democratice faţă de acest act flagrant de intimidare al unui senator al României!" Colegii din PSD s-au solidarizat cu Gabriela Firea și atrag atenția asupra derapajului produs de Băsescu în momentul în care a hotărât să-și facă dreptate singur.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 apr, 2014
El Condor
Suntem invatati cu cameleonisme
Credeti ca se va intampla ceva, chiar daca va fi "deranjat" de cineva ? Nimic . "Cui foloseste asta" ? Mie, Tie, Lor ? Sa fim morti ( in loc de "sa ne fie de bine"), pentru ca "protejatul" are "protectori" dincolo de interesele Romanicii. Va e greu sa ganditi, sau nu puteti. Cartile sunt aranjate, iar fiecare jucator primeste in functie de ceea ce "pluseaza" . Iar SE ACOPERA ceva .
14 apr, 2014
SAG
Amenintarile matrafoxatului
Troc si santaj : ..."tu mă lași în pace cu terenul Nana și eu îl las în pace pe soțul tău "
Cine credeti ca a sustinut zicerile matrafoxatului Bashescu in momentele lui de relaxare alcoolica de aseara ??? Cum cine ?
Viitorul presedinte al tarii, ce se vrea, Crin Antonescu, care imediat dupa plecarea matrafoxatului a intrat la telefon si i-a intarit exprimarile, spunand:….”n-ar fi bine ca Ponta să devină președinte”…., “sa-l denunțe pe Ponta la DNA”…
Iata, deci, unde a ajuns Crinul Negru !

Oricum, cred ca Premierul Victor Ponta ar trebui sa dea o declaratie serioasa, eventual in Parlament, prin care sa clarifice si sa demonteze acuzele de “profund corupt” : ex….”cazul privatizării CFR Marfă, cel al tranferului de terenuri agricole către Consiliul Judeţean Brăila”.
14 apr, 2014
Rosca
da intr-adevar e un exceptional articol...mai exceptional mi se pare faptul ca basescu i-a dat in gat pe toti,sa fie trimis acest articol la toate organizatiile occidentale sa-i vada pe toti hotii din gasca lui ponta in frunte cu toti baronii locali.sa se schimbe mai repede aceasta clasa politica uzata plina de bolsevici si fsn-isti.trebuie sa dam o sansa unei noi clase politice compusa din oameni tineri.un exemplu ar fi MRU.
14 apr, 2014
Palavra
Dle Sultanescu,
Excelenta,
exceptional articol,trebuie trimis la toate ambasadele,la ONU si la Federatia Rusa..
multumim in numele a 7,5 milioane de romani..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ