Dragnea vrea să-i mărească salariul lui Iohannis. Cât ar putea încasa şeful statului

| 16 ian, 14:14

Vicepremierul Liviu Dragnea spune că salariul preşedintelui României trebuie să fie cel mai mare din sistemul public. Dragnea vrea o reformă a salariilor din administraţie, începând cu cel al şefului statului. Preşedintele încasează un salariu de aproximativ 7.000 de lei.

Liviu Dragnea a spus la DCNews că "problema salarizarii nu a fost tratată niciodată cu curaj în România".

"Am vorbit cu foarte multe companii, au inceput sa spuna în mod serios că trebuie sa marim salariile din administratie pentru ca este un sistem de care toată lumea are nevoie şi sistemul începe să nu mai performeze pentru că oamenii cu un salariu foarte mic nu sunt neapărat de foarte bună calitate. Nu poate fi un sistem atractiv pentru cineva care lucreaza in privat si ia 1000 de euro si să vină să lucreze pe 1200 de lei. Ne mirăm atunci de ce sunt cozi la ghisee... Problema salarizării trebuie abordată serios, plecând chiar de la salariul preşedintelui României", a declarat Dragnea.

Vicepremierul a arătat că nu este corect ca şeful statului să nu aibă cel mai mare salariu din sistemul public.

"E inadmisibil ca presedintele României sa nu aiba cel mai mare salariu din sistemul public din România. Nu mi se pare corect, are cea mai mare legitimitate, este şeful statului şi de acolo trebuie să înceapă...", a adăugat Dragnea.

Acesta a mai spus că salariile primarilor s-au marit anul trecut, "nu foarte mult", dar s-au mărit, în schimb functionarii din primării au aceleasi salarii mici. "Oamenii încep să nu mai semneze. Riscurile sunt foarte mari, salariile foarte mici", a arătat Dragnea.

Presiunile PNL asupra Guvernului îşi spun cuvântul. Decizia luată de Liviu Dragnea

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 ian, 17:35
Stela
Venit suplimentar -munca la domiciliu
Cea mai serioasa oferta de lucru! Aceasta oferta s-a transformat deja intr-un fenomen, datorita seriozitatii noastre! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ