Năstase le ia apărarea lui Geoană şi Vanghelie: Excluderile nu au fost inspirate

| 16 ian, 09:05

Fostul premier Adrian Năstase consideră că posiblitatea spargerii PSD nu este o variantă inteligentă și i-a îndemnat pe foștii colegi de partid "să nu cadă în capcanele pe care le întind diverse sirene", transmite Agerpres.

"Am trăit în PSD, în diferitele faze ale sale, diferite forme de despărțire, unele reușite, cele mai multe nereușite. Mă refer la perioada în care s-a scindat FSN-ul, mă gândesc la perioada în care PDSR-ul a creat o hemoragie care s-a numit atunci APR. Sigur, așa cum spuneam de fiecare dată, înfrângerea este orfană, în timp de victoria are foarte mulți părinți. Și sigur că pierderea alegerilor prezidențiale, după ce au existat așteptări foarte mari, a generat o nemulțumire internă în interiorul PSD-ului care are nevoie de un anumit timp pentru a resorbi în mod evident, și de data aceasta au apărut la suprafața unele dintre tensiunile care de-a lungul timpului s-au acumulat. Eu sunt convins că gestionată cu inteligență, perioada asta va putea fi traversată cu bine. Nu cred că este o formulă inteligentă să se încurajeze noi variante, spargeri de partid", a declarat Năstase la Ateneul Român.

Potrivit acestuia, cei care au considerat de fiecare dată că PSD-ul este un partid prea mare, ar dori ca el să fie domesticit, "să poată să fie introdus într-o menajerie în care să fie dresat cu ușurință de către cei care vor să facă jocurile în afara partidelor politice".

Ce spune Ion Iliescu despre apariţia unui NOU PSD

"Eu îi îndemn pe foștii mei colegi din partid să învețe din lecțiile trecutului și să nu cadă în capcanele pe care le întind diverse sirene. Ideea unor reforme permanente, ideea unor noi partide, noul PSD care a mai fost nou de vreo șapte ori până acum, sunt formule care nu pot să ajute decât pe cei din partea cealaltă a spectrului politic și nu cred că trebuie încurajată. Trebuie gestionată această înfrângere, trebuie înțelese cauzele, făcute analizele potrivite, adus din teritoriu, din alte zone, dintre militanții partidului oameni care să întărească structurile de conducere. Sunt lucruri care sunt cunoscute, nu trebuie să le spun eu", a adăugat el.

Fostul președinte al PSD consideră că este nevoie de înțelepciune și nu de scindări, de excluderi. "Cred că aici, după părerea mea, excluderea lui Geoană și Vanghelie nu a fost foarte inspirată, chiar dacă ceea ce au făcut ei după aceea a dat apă la moară poate celor care au inițiat aceste decizii. Nu cred că trebuie duse mai departe aceste lucruri, trebuie gândit din nou la ceea ce înseamnă aducerea la zi a ideologiei partidului, trebuie reorganizate departamentele partidului în coordonarea Consiliului Național, astea sunt lucrurile pe care le văd eu din afară. S-ar putea însă ca cei care în interiorul partidului au făcut analize în ultima vreme să găsească poate soluții și mai bune. Soluțiile trebuie găsite, nu trebuie încurajate bătăliile pentru rearanjarea scaunelor în jurul mesei", a opinat fostul premier.

Întrebat ce părere are despre etichete de partid comunist puse PSD, din cauza lui Ion Iliescu, Adrian Năstase a arătat că nu dorește să judece nivelul de inteligență al celor care fac astfel de afirmații. "Sper că este doar un joc de manipulare, eu îl cunosc de ani de zile. (...) Jocurile acestea de culori, de formule, de stigmatizări mi se par absolut depășite Sigur, dacă țin, asta este. Dacă sunt fraieri cei care le ascultă din PSD, e problema lor. Dar eu cred că ei trebuie să-și vadă de problemele lor, de noile proiecte, de guvernare, de acțiunea politică de revigorare a partidului, să-i lase pe cei care stau pe margine și le dau sfaturi din alte zone, pentru că în mod evident nu doresc întărirea partidului, ci doresc o anumită fragmentare, pentru ca el să poată să fie cât mai ușor utilizat în viitoare formule politice", a menționat Năstase.

UNPR dă de pământ cu Mircea Geoană: Este un TRĂDĂTOR

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 ian, 11:21
banel
Acest infractor care nu si-a primit,nici pe departe pedeapsa meritata,mai face si pe formatorul de opinie,uitand ca el a promovat hotia,smecheria,nepotismul si distrugerea sistematica a economiei nationale,lucru pentru care in Romanica lui Peste nu mai exista lege !!!!Si ne mai miram de ce suntem facuti o tara de tigani ????

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ