UPDATE. Dosarul omului lui Vîntu, DRAGOŞ NEDELCU: Prejudiciul se ridică la 15 milioane de euro

| 08 oct, 2014

Omul de afaceri Dragoş Nedelcu a fost reţinut de procurorii DIICOT pentru spălare de bani şi evaziune fiscală. Acesta a fost jurnalist la revista Capital.

UPDATE. Surse judiciare vorbește despre „un prejudiciul estimat la aproximativ 15 milioane de euro”. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) l-au reţinut, în aceeaşi cauză, şi pe Bogdan Viorel Mitu. Potrivit surselor citate, în acelaşi dosar ar fi în atenţia anchetatorilor şi un demnitar, acesta fiind motivul pentru care Nedelcu şi Mitu vor fi duşi la instanţa supremă pentru judecarea cererii de arestare preventivă.

După căderea lui SOV, Nedelcu a continuat să se învârtă în cercuri de afaceri dubioase. Astfel, el a devenit pentru o perioadă omul de încredere al omului de afaceri Nelu Iordache, de la Romstrade, în numele căruia negocia contracte. De asemenea, Nedelcu a devenit finul lui Bogdan Buzăianu, de la Enery Holding, considerat multă vreme primul băiat deştept din energie.

Dragoş Nedelcu ar fi înfiinţat mai multe societăţi-fantomă pentru spălarea de bani, sume pe care le-a scos din ţară prin firme off-shore. În total, prejudiciul adus statului român s-ar ridica la 4,5 milioane de euro. Odată cu Dragoş Nedelcu a fost ridicată şi soţia lui, după percheziţii la domiciliul lor.

Procurorii au pus sechestru pe mai multe imobile şi pe şase maşini pe care le deţine familia Nedelcu.

Dragoş Nedelcu a fost omul lui Sorin Ovidiu Vîntu şi a făcut parte din Consiliul de Administraţie Realitatea TV.

Potrivit România TV, alături de acesta a fost reţinut pentru 24 de ore şi un alt om de afaceri din Bucureşti.

Cei doi sunt acuzaţi că au realizat afaceri cu contrucţia unor căi ferate fără să plătească impozite şi TVA-ul aferent la stat.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ