După sute de ani de la dispariție, zimbrii au revenit în Carpații Meridionali

| 19 mai, 2014

Ultimii zimbri au fost vânați în actualul spațiu românesc în urmă cu 200 de ani, dar acum „uriașii Europei” se întorc în păduri.

17 zimbri au fost aduși în acest weekend din mai multe grădini zoologice și din rezervații din Europa și au fost eliberați într-un țarc de la poalele Munților Țarcu, în apropiere de comuna Armeniș din județul Caraș-Severin. Reprezentanții World Wide Fund for Nature, organizația de mediu care a inițiat acest proiect de repopulare a zonei cu zimbrii, speră ca, din toamnă, animalele să se obișnuiască în noua lor casă și să poată fi lăsate în libertate totală.

Zimbrii au fost aduși cu mai multe camioane din Suedia, Germania, Belgia, Italia și România, în cadrul celui mai mare transport de zimbri care a avut loc vreodată în Europa.

Nu doar natura ar putea beneficia de întoarcerea zimbrilor, ci și comunitatea locală care are șansa de a învăța să trăiască și din turism. Deja au fost create trei locuri de muncă (cei 3 rangeri care vor îngriji animalele).

Mai multe, pe yahoo.ro.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ