E OFICIAL: Decizia Senatului privind cazul Şova a fost publicată în Monitorul Oficial

| 22 apr, 19:18

Hotărârea Senatului privind cazul Şova a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial. Senatul a trimis, miercuri, spre publicare Monitorului Oficial, Hotărârea care constată că, prin votul din data de 25 martie, nu au fost îndeplinite condiţiile pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova.

Proiectul de Hotărâre a fost redactat, la solicitarea Biroului Permanent, de către senatorii jurişti, documentul fiind aprobat, miercuri, de conducerea Senatului şi semnat de preşedintele acestui for, Călin Popescu Tăriceanu.

Proiectul de hotărâre stipulează că "nu au fost întrunite condiţiile cerute de art. 24 alin. 4 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor şi de art. 173 din Regulamentul Senatului pentru a încuviinţa reţinerea şi arestarea preventivă a senatorului Şova Dan-Coman" şi a fost adoptat de către senatorii jurişti cu şase voturi pentru şi cinci voturi împotrivă.

Citeste si: Predoiu: Tăriceanu a încălcat legea penală, merită o eventuală plângere penală

Miercuri, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a declarat miercuri că liberalii vor ataca la CCR proiectul de hotărâre cu privire la cazul Dan Şova, menţionând că preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a încălcat în acest caz şi legea penală. "Eu cred că atunci când a comis abuzul de putere la desfăşurarea votului în cazul senatorului Şova, dl Tăriceanu a încălcat şi legea penală. Prima prioritate este să presăm cumva pe căi democratice, judiciare, obţinerea acestei hotărâri de recunoaştere a literei Constituţiei, motiv pentru care vom şi ataca la CCR formula pe care a găsit-o dl Tăriceanu, dar în paralel merită şi o analiză şi o eventuală plângere penală", a spus Predoiu, într-o conferinţă de presă.

El îi atrage atenţia lui Tăriceanu că deciziile CCR sunt obligatorii.

De altfel, PNL ia în calcul să conteste la Curtea Constituţională proiectul de hotărâre cu privire la cazul Şova, numărul de semnături fiind strânse, a anunţat miercuri preşedintele Comisiei juridice din Senat, Cătălin Boboc.

Citeste si: Băsescu, ATAC DUR: Oare de ce a devenit Şova atât de preţios pentru Ponta încât a sacrificat Senatul?

"Un proiect nu este egal cu o hotărâre. Hotărârile în Parlamentul ăsta, nu doar în Senat, se adoptă de către plenul Senatului. Nu avem ce să căutăm cu vot în plen, avem o şedinţă şi o stenogramă din 25 martie, acolo scrie foarte clar ce anume am votat, că s-a interpretat greşit. Vom contesta la Curtea Constituţională, e pregătită deja contestaţia, avem şi numărul de semnături, aşteptăm ca ea să fie publicată pentru că sigur că nu poţi contesta ceva ce nu există încă în mod oficial - şi Curtea se va pronunţa. (...) În Biroul permanent toţi reprezentanţii noştri şi cred că şi reprezentantul UDMR s-au abţinut, adică lucrurile sunt foarte clare că, dacă situaţia era limpede, cred că era consens. E motivul pentru care reprezentanţii noştri au votat împotrivă", a declarat Boboc la finalul şedinţei Biroului permanent de la Senat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 apr, 08:07
hertanu prahoveanu
tic-tac,tic-tac.....
Reporter: A fost mai devreme.

Victor Ponta: Habar nu am, eu nu am fost.

Valeriu Zgonea: A discutat cu mine si cu liderul grupului parlamentar!

Sebastian Ghiţă a părăsit PSD la începutul acestui an, după ce a fost făcut mai multe declaraţii la adresa fostului preşedinte PSD, Ion Iliescu.

Cunoscut ca un apropiat a lui Victor Ponta, Sebastian Ghiţă se află acum sub control judiciar în dosarul în care este anchetat şi cumnatul premierului.
23 apr, 09:31
palada pufosul
Presedintele Curtii Constitutionale a declarat joi ca votul pentru incuviintarea arestarii senatorului Dan Sova ar trebui reluat daca hotararea publicata de Senat privind votul dat in 25 martie este neconstitutionala.
22 apr, 19:23
Vasile Mare
Oferta
Nu trebuie să uităm că ideea procedeelor de rezolvare a unei probleme îi vine totdeauna celui care este convins că o va rezolva. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Născut pentru succes”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câştige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteţi mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ