Senator PNL: "Şova ar putea să-l tragă după el şi pe preşedintele Senatului"

| 23 apr, 16:41

Senatorul PNL Cristian Bodea, chestor al Senatului şi membru în Comisia juridică, afirmă că acest caz are un singur deznodământ posibil: încuviinţarea arestării senatorului Dan Şova. Mai mult, Şova ar putea să-l tragă după el şi pe preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Decizia în cazul Şova, de respingerea a solicitării DNA de reţinere şi arestare, a fost publicată în Monitorul Oficial, iar liberalii au şi contestat-o la Curtea Constituţională.

"Tăriceanu a ajuns ţap ispăşitor pentru Victor Ponta. O evoluţie superbă. PSD încearcă cu orice preţ să-l protejeze pe Dan Şova. Unu: este prietenul lui Victor Ponta. Doi: există riscul ca dacă acest om ajunge în închisoare să spună şi despre tablourile prietenului lui. Apare o întrebare firească: De ce nu l-au apărat şi pe Vâlcov? Pentru că nu era destul de prieten cu Victor Ponta sau pentru că nu deţinea atâtea secrete despre Victor Ponta? Atrag încă o dată domnului Tăriceanu atenţia ca nu cumva să se termine acest film şi cu arestarea dumnealui. Ar fi păcat, pentru că a însemnat ceva pentru PNL, şi chiar a deraiat puţin, noi tot îi vrem binele", a declarat Bodea.

Citeşte şi: Augustin Zegrean: Dacă hotărârea dată de Senat pe votul la Dan Şova este neconstituţională, se reia votul

În privinţa deciziei CCR, senatorul este convins că judecătorii vor da dreptate PNL. Ulterior, există două posibilităţi: fie se redactează o nouă hotărâre, pe baza votului din 25 martie, de data aceasta de încuviinţare a cererii DNA, fie se reia votul în plen.

"Călin Popescu Tăriceanu emite o hotărâre de încuviinţare a cereri de arestare a lui Dan Şova bazată pe legile în vigoare şi pe o Constituţie, care era în vigoare şi pe 25 martie. Aşa e legal. Constituţia este deasupra legilor. Fie asta, fie realuarea votului în Senat. Oricâte hotărâri de acoperire a şmenului din 25 martie vor da cei de la PSD cu mâna domnului Tăriceanu, noi le vom contesta şi vor fi respinse. Pentru că ele pur şi simplu încalcă legea fundamentală. Curtea le-a arătat că nu se pot ascunde după o cutumă care le permitea să nu dea hotărâri de respingere. Le-a căzut toată strategia şi acum încearcă să acopere gunoiul cu preşul. Nu au nicio şansă. Un nou vot la Dan Şova se termina cu încuviinţarea arestării lui, pentru că şi cei din PSD vor să scape de el", a mai declarat Cristian Bodea.

Citeşte şi: E OFICIAL: Decizia Senatului privind cazul Şova a fost publicată în Monitorul Oficial

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ