Cazul Dan Şova, tergiversat la Senat. Hotărârea cerută de CCR, pasată la Comisia Juridică

| 21 apr, 17:01

Şedinţa Senatului s-a întrunit, marţi, în şedinţă de urgenţă, pentru a lua o decizie cu privire la hotărârea privind votul pentru arestarea senatorului Dan Şova, după ce, luni, plenul a respins proietcul de hotătâre. Biroul Permanent a pasat însă responsabilitatea redactării hotărârii la Comisia juridică.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că Biroul permanent, convocat marți, a luat decizia de a solicita Comisiei juridice să redacteze, ca urmare a deciziei CCR din 8 aprilie, textul Hotărârii Senatului prin care se constată rezultatul votului exprimat de senatori în data de 25 martie, cu privire la cererea de încuviințare a reținerii și arestării preventive a senatorului Dan Șova.

"Am organizat o ședință a BP înaintea începerii ședinței de plen pentru a putea să lămurim o problemă care este de natură exclusiv tehnico-juridică aș numi-o și nicidecum una politică. Senatul, prin decizia CCR, este obligat să redacteze o Hotărâre care să ateste rezultatul votului din 25 martie. (...) Dincolo de opiniile juridice și politice, așa cum am constatat azi în ședința BP din partea PNL, trebuie să respectăm întocmai decizia CCR, deci de a redacta Hotărârea. De altfel, în decizia CCR se spune foarte clar că în data de 25 martie s-a luat o decizie, ceea ce urmează în momentul de față este numai să redactăm Hotărârea în așa fel încât documentul, prin publicarea în MO, să capete forță juridică. De aceea, în BP s-a votat și s-a luat decizia să însărcineze Comisia juridică cu redactarea textului acestei semnături care urmează să reprezinte materializarea deciziei CCR, pe care urmează să o publicăm în MO", a declarat Tăriceanu, la finalul ședinței Biroului Permanent al Senatului de marți, citat de Agerpres.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ