Convocare de urgenţă la Senat, pentru a se lua o decizie în cazul lui Dan Şova

| 21 apr, 13:56

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a chemat, marți, membrii Biroului Permanent într-o ședință de urgență la ora 14:30, informează B1 TV.

Tăriceanu vrea ca membri Biroului să redacteze o hotărâre în cazul lui Dan Șova, după ce luni Senatul a respins proiectul de Hotărâre propus de Biroul permanent în vederea constatării rezultatul votului pe care senatorii l-au exprimat, în data de 25 martie, cu privire la cererea de încuviințare a reținerii și arestării preventive a senatorului Dan Șova.

Citeşte şi: Tăriceanu: Nu voi semna hotărârea în cazul votului pentru arestarea lui Dan Şova. Senatul îl obligă să semneze

Senatorii au respins această Hotărâre cu 68 de voturi împotrivă, 43 de abțineri și două voturi pentru. Potrivit textului proiectului de Hotărâre propus de către Biroul Permanent, se constată că "în urma votului exprimat în ședința Senatului din data de 25 martie 2015, nu au fost întrunite condițiile cerute de art. 24, alin. 4 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor, (...) și de art. 173 din regulamentul Senatului, aprobat prin Hotărârea Senatului nr. 28/2005, cu modificările și completările ulterioare, în vigoare la data de 25 martie 2015, pentru a încuviința reținerea și arestarea preventivă a senatorului Șova Dan-Coman".

Procurorii DNA au cerut Senatului, până la 22 aprilie, toate înscrisurile în cazul aleșilor cu probleme penale, în special cele din cazul Dan Șova.

Membrii Biroului Permanent al Senatului au decis în ședința de luni să transmită DNA documentele cerute.

 

Citeşte şi: TRAIAN BĂSESCU, atac fără precedent la adresa lui Tăriceanu: s-a pricopsit cu un abuz în serviciu de toată frumusețea

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ