Augustin Zegrean: Dacă hotărârea dată de Senat pe votul la Dan Şova este neconstituţională, se reia votul

| 23 apr, 10:03

Președintele Curții Constituționale a României, Augustin Zegrean, a declarat, joi, că în cazul în care va fi declarată neconstituțională hotărârea Senatului în cazul lui Dan Șova se va relua votul și se adoptă o altă hotărâre.

"Dacă am zice că e neconstituțional, cred că ar trebui să adopte altă hotărâre. (...) Dacă hotărârea aia nu-i bună, dacă ar fi declarată că nu e bună, ar trebui să dea alta, nu?", a afirmat șeful CCR.

Citeşte şi: E OFICIAL: Decizia Senatului privind cazul Şova a fost publicată în Monitorul Oficial

Întrebat dacă într-o astfel de situație se va reinterpreta votul din 25 martie, Zegrean a spus că trebuie să se rejudece cererea de încuviințare a reținerii și arestării preventive în cazul Șova.

"Nu, să rejudece cererea aceea, mă gândesc așa. (...) Altfel cum? Până acum, hotărârile Parlamentului care au fost declarate neconstituționale au fost refăcute, s-au luat alte hotărâri. Se reia totul de la capăt. Voi ați vrea să vă spun acum așa: dacă vine la noi dosarul acela și admitem, îl arestează pe Șova. Nu pot să vă spun așa ceva, pentru că nici nu-i adevărat. Deci se reia votul, se face altă hotărâre", a explicat șeful CCR, relatează Agerpres.

Citeşte şi:  Tăriceanu: Votul în cazul lui Șova NU poate fi reluat. Parlamentul NU va primi indicații cum să voteze de la instituţii

Hotărârea Senatului care constată că, prin votul din data de 25 martie, nu au fost îndeplinite condițiile pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova a fost publicată miercuri seară în Monitorul Oficial.

Anterior, președintele Comisiei juridice din Senat, Cătălin Boboc, a anunțat că PNL ia în calcul să conteste la Curtea Constituțională proiectul de hotărâre cu privire la cazul Șova, numărul de semnături fiind strânse.

"Un proiect nu este egal cu o hotărâre. Hotărârile în Parlamentul ăsta, nu doar în Senat, se adoptă de către plenul Senatului. Nu avem ce să căutăm cu vot în plen, avem o ședință și o stenogramă din 25 martie, acolo scrie foarte clar ce anume am votat, că s-a interpretat greșit. Vom contesta la Curtea Constituțională, e pregătită deja contestația, avem și numărul de semnături, așteptăm ca ea să fie publicată", a declarat Boboc.

Senatorii juriști au întocmit un proiect de hotărâre cu privire la votul dat în cazul Șova, iar președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a semnat documentul.

Proiectul de hotărâre stipulează că "nu au fost întrunite condițiile cerute de art. 24 alin. 4 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și senatorilor și de art. 173 din Regulamentul Senatului pentru a încuviința reținerea și arestarea preventivă a senatorului Șova Dan-Coman" și a fost adoptat de către senatorii juriști cu șase voturi pentru și cinci voturi împotrivă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 apr, 20:16
Ana
Felicitari, d-le,Tariceanu. Parlamentul Romaniei nu este o gluga de coceni sa ingenuncheze in fata unor incompetent si rau intentionati de la CCR ,DNA sau a fostului Basescu. Basescu sa stea in banca lui , sa nu mai iasa cu nasul in lume, pervers si penal ce este., La puscarie cu el, ce mai asteapta d-0na Kovesi, pina cind intinde de nervii nostri ? O are la mina Basescu cu ceva de nu il aresteaza la cit este de vinovat ? El este penalul nr.1 al Romaniei. Daca nu are aceasta vointa sau putere sa-l traga la raspundere penala, sa-si dea demisia urgent. Prea mare cardasia intre Stanciu,Coldea,Kovesi si Basescu ! Cine in tara asta ii poater schimba din functii.Mai mare rusinea. Si Cazanciuc ce pazeste in tara asta? Nici usturoi nu a mincat nici gura nu-I miroase. Alo, d-le Nitu ,dvs.dormiti,nimic,nimic, nu a ajuns pina la dvs?
24 apr, 08:57
Nitu
ptr Ana
1.da,dorm linistit;2.nu,nu a ajuns nimic
stima
hai PSD
23 apr, 10:18
Dan Sovaiala
se pregateste Dna Jipa cu mirul...
se pregateste Dl Sarbu cu "bilele" ramase de la Nastase
se pregateste Ponta cu bani pentru colegiile senatorilor
il salvam inca o data pe micul avocat Sova
Progres Romania
hai PSD,USL si USD

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ