Ecaterina Andronescu: Sistemul de învăţământ a fost permanent ultimul trimis pe listă

| 23 mai, 19:54

Fostul ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu afirmă luni despre greva generală din educaţie că sistemul de învăţământ a fost permanent ultimul trimis pe listă iar profesorii se simt acum în situaţia să se fi umplut paharul.

 

Fostul ministrul al Educaţiei a declarat în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News, că sistemul de educaţie a fost ultimul pe listă şi a amintit de prorogarea acordării drepturilor salariale profesorilor.
”Sistemul de învăţământ a fost permanent ultimul trimis pe listă”, a afirmat ea.
Ea a arătat că prorogare vine după o altă nenorocire trăită de profesori, şi anume legea cu majorarea cu 50% a salariilor, care a fost prorogată până a fost anulată. ”Profesorii se simt acum în situaţia să se fi umplut paharul”, a arătat ea.
”Aceste lucruri cumulându-se am ajuns la acest moment, au declarat grevă într-un moment vulnerabil pentru ţară”, a afirmat Andronescu.
”Ce ar fi putut să nu ne aducă aici ar fi fost un mai mare respect pentru profesori”, a spus Andronescu, adăugând că s-au elaborat legile învăţământului, iar sindicatele sunt nemulţumite deci nu a fost parte la această negociere, deci altă supărare.
”Legea învăţământului avea statutul personalului didactic care acum a ajuns un capitol în legile educaţiei. Nu putem să avem o lege statutul perosonalului didactic în care să stabilim drepturi şi obligaţii?”, a mai arătat fostul ministru.
Ecaterina Andronescu a arătat: ”Constatăm că autoritatea profesională a dascălulului a fost permanent amputată iar profesorul se simte în situaţia de a nu mai face faţă acestei generaţii din şcoli care nu mai seamănă cu cele de acum 10, 20 de ani”.
Fostul ministru a arătat că speră să găsească decidenţii o soluţie la această criză din educaţie pentru că sunt 2,2 milioane elevi şi aproape 215.000 de profesori, astăzi, împreună într-o suferinţă.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ