Economica.net: Judecătorii se feresc de procesele ANPC vs. bănci

| 20 noi, 2014

Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti s-au întâlnit într-o şedinţă, după ce ECONOMICA.NET a scris că secţiile de contencios şi civil îşi pasează între ele procesele pe clauze abuzive dintre Autoritatea Naţională a Protecţiei Consumatorilor şi bănci.

Conducerea Tribunalului Bucureşti a ţinut o şedinţă în care a discutat situaţia proceselor dintre ANPC şi cele opt bănci chemate în judecate pentru utilizarea unor clauze abuzive în contractele de credit, după ce ECONOMICA.NET a scris că magistraţii instanţei de fond se feresc să judece aceste litigii.

Dosarele, care vor împlini unele dintre ele un an de când au fost înregistrate, au fost repartizate iniţial secţiei de contencios-administrativ a Tribunalului Bucureşti, pentru că au avut în spate procese verbale de constatare întocmite de ANPC, deşi acest tip de litigii sunt judecate de regulă de secţiile civile/comerciale.

Judecătorii de la contencios au decis că nu este de competenţa lor să judece aceste dosare şi le-au trimis mai departe către secţiile civile – concluzie la care au ajuns după primele termene, date la câteva luni de la întregistrarea dosarelor.

Însă nici magistraţii de la secţiile civile nu vor să judece aceste speţe. Faptul că deciziile vor avea un impact mare asupra a mii sau sute de mii de consumatori îi face pe judecători să se ferească de presiunea acestora dosare.

Citeşte mai mult pe ECONOMICA.net.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ