Elena Udrea, arestată preventiv în dosarul Gala Bute. Fostul ministru a ajuns din nou în arestul poliţiei

| 25 feb, 08:14

Elena Udrea s-a întors în spatele gratiilor, după ce magistraţii de la ÎCCJ au admis cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a fostului ministru, în dosarul "Gala Bute". Elena Udrea a fost dusă din nou în arestul Poliţiei Capitalei.

Judecătorii ICCJ au admis propunerea formulată de DNA privind arestareaa Elenei Udrea în dosarul Gala Bute.

"În baza art.226 raportat la art.223 alin.2 Cod procedură penală şi art.202 alin.1, 3, 4 lit.e Cod procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatei Udrea Elena Gabriela pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data de 25 februarie 2015 până la 26 martie 2015, inclusiv, pentru infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company S.A. cu UAT Cavnic şi UAT Borsec, pentru infracţiunea de luare de mită în legătură cu plăţile efectuate de Compania Naţională de Investiţii către S.C. Consmin S.A. şi pentru infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company S.A. şi S.C. Kranz Eurocenter S.R.L. cu UAT Lupeni şi UAT Petroşani, pentru infracţiunea de abuz în serviciu, în legătură cu organizarea „Galei Bute".

Decizia este executorie, dar poate fi contestată la ÎCCJ, în termen de 48 de ore.

Elena Udrea a fost ridicată de la locuinţa ei de lux din complexul lui Ion Ţiriac şi dusă cu o maşină a poliţiei în arestul poliţiei, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit ca fostul ministru să fie arestat în dosarul Gala Bute.

Citeşte şi: Elena Udrea, ULTIMUL GEST din maşina poliţiei

Elena Udrea se afla de câteva zile în arest la domiciliu în dosarul Microsoft, în care măsura arestului preventiv a fost înlocuită cu cea a arestului la domiciliu.

La ieșirea din sediul ÎCCJ, miercuri, Elena Udrea a afirmat că știa că fostul său soț, Dorin Cocoș, finanța campaniile PDL, însă, a mai spus aceasta, nu știe cum și cu ce sume.

"Sunt dezamăgită că o mulţime de oameni nu au curajul să-şi asume ce au făcut. Mă uit acum cum o mulţime de bărbaţi afirmă acum că nici nu respirau, dacă nu îi lăsa să respire Elena Udrea", a declarat Elena Udrea de dimineaţă, după ce a ieşit de la ICCJ. 

"Ca ministru am fost un ministru bun. Ca politician sunt aproape la fel ca orice politician, cu bune şi cu rele", a mai spus Elena Udrea.

Citeşte şi: Elena Udrea RECUNOAŞTE: Ştiam că Dorin Cocoş finanţa campaniile PDL

Ştirea iniţială:
Elena Udrea a sosit la ora 8:00 la ÎCCJ, însă nu a vrut să dea declaraţii despre acuzaţiile care i se aduc. "Contează mult că mă susţin mulţi oameni, inclusiv domnul Băsescu", a declarat Elena Udrea.

Este pentru a doua oară când DNA cere magistraților arestarea Elenei Udrea.

Udrea a mai stat în arest, în perioada 11-17 februarie, în dosarul Microsoft, în care are acum impus arestul la domiciliu.

Cererea DNA privind încuviințarea arestării și începerii urmăririi penale în dosarul ''Gala Bute'', în care Elena Udrea este acuzată de trei infracțiuni de luare de mită, a fost aprobată luni de Plenul Camerei Deputaților.

Inițial, Elena Udrea a fost acuzată în acest dosar de abuz în serviciu; tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene; folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite; luare de mită.

Ulterior, DNA a pus-o sub acuzare pentru alte trei infracțiuni de luare de mită, acesta fiind și motivul pentru care se solicită arestarea preventivă.

Citeşte şi: ELENA UDREA, povestiri din arest: Am fost dezbrăcată, mi-au luat sutienul

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 feb, 10:07
basescu,amantul chior
2 securisti,turnatori
rulada dragomir,urata si mameluca,si tantalaul hot dilu pescaru[de bani].de mici au jucat la dinamo-antrenor,batranul segarceanu,deci;
DINAMO,MAI,SECURITATE.ma ,bolnavilor,aveti hotia si turnatoria in sange.
vopsita dragomir,acopera,tainueste si manipuleaza tot.chemati-o la DNA si pe tuta asta,care a furat 2mil de la federatia de tenis.vedeti,
cum hoti se pupa si mangaie,IN VAZUL ROMANILOR.cele 2 vopsite
din surse,sunt lesbiene cunoscute.mai ales zdreanta-zdragomir
26 feb, 10:05
basescu,amantul chior
2 securisti,turnatori
rulada dragomir,urata si mameluca,si tantalaul hot dilu pescaru[de bani].de mici au jucat la dinamo-antrenor,batranul segarceanu,deci;
DINAMO,MAI,SECURITATE.ma ,bolnavilor,aveti hotia si turnatoria in sange.
vopsita dragomir,acopera,tainueste si manipuleaza tot.chemati-o la DNA si pe tuta asta,care a furat 2mil de la federatia de tenis.vedeti,
cum hoti se pupa si mangaie,INVAZUL ROMANILOR.cele 2 vopsite
din surse,sunt lesbiene cunoscute.mai ales zdreanta-zdragomir
26 feb, 09:07
Andrei Plop
ai "nostri",ca brazii...sau ca Breazu
Deputatul Sebastian Ghiţă rămâne, în continuare, sub control judiciar

Deputatul Sebastian Ghiţă, acuzat de sprijinirea unui grup infracţional în dosarul lui Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, rămâne sub control judiciar după ce instanţa supremă i-a respins plângerea la măsura.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie/ICCJ/ a respins plângerea deputatului Sebastian Ghiță împotriva ordonanţei procurorilor DNA privind controlul judiciar, parlamentarul, pus sub acuzare în dosarul omului de afaceri Iulian Herţanu, rămânând sub incidenţa măsurii preventive.

Sebastian Ghiţă, pus sub control judiciar în 17 februarie sub acuzaţia de sprijinirea unui grup infracţional în dosarul cumnatului premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, a contestat această măsură în 19 februarie.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ